PATATES TARLASINDA KAZANILAN 1 PUAN

Alanyaspor buz gibi bir havada oldukça kötü bir zeminde Erzurum ile 1-1 berabere kaldı.

Siopis ve Salih gibi iki önemli eksiği bulunan temsilcimiz, bir de eksi 10 dereceyi bulan soğuk bir havada maça çıktı. Tüm bu olumsuzluklar maçın başında kendisini net bir şekilde gösterdi. Özellikle ceza sahası çevresinde kaybedilen toplar ve pas hataları nedeniyle ilk 20 dakikada Erzurum ekibinin ataklarını izledik. Normal şartlarda topa sahip olarak maça başlayan Alanyaspor, bu kez bu etkinliği gösteremedi ve topu rakibine verdi.  İlk 20 dakikada Erzurum ekibi 2 şut bulurken, Alanyaspor ise şut şansı bulamadı.

30. dakikaya kadar Alanyaspor biraz daha ileriye çıkmaya başladı, ancak bu seferde rakibimiz Emrah ve Atıf gibi hızlı oyuncuları ile kontra ataklarla tehlikeli olmaya başladı. Bu anlardan birisinde Davidson yerde kalarak topu kaptırdı ve devamındaki pozisyonda kalemizde golü gördük. Alanyasporlu futbolcular ve teknik ekip pozisyona faul diye itiraz ederken, hakem inanılmaz bir tavırla itiraz eden herkese de sarı kart gösterdi. Hem Çağdaş Hoca’ya hem de Davidson’a sarı kart göstererek adeta itiraza bile yer vermedi. Artık hakem konuşmak istemedikçe yine kendilerini konuşturtuyorlar. Rakibin yaptığı tüm müdahalelere müsamaha gösteren Hakem Turgut Doman, resmen zaten çıkamayan Alanyaspor’u iyice kendi sahasına hapsetti.

İlk yarının sonuna kadar Alanyaspor oynamak istedi, ileri çıkmak, topa sahip olmak istedi ancak ne hakem ne de soğuk hava buna izin vermedi. Israrla Alanyasporlu futbolculara sarı kart gösteren Turgut Doman’ın da sayesinde doğru düzgün pozisyon bulamadan ilk yarıyı tamamladık.

İkinci yarıya temsilcimiz ilk yarıya oranla çok daha iyi başladı. Soğuk havaya biraz olsun alışan temsilcimiz, Erzurum ekibinin de biraz geriye çekilmesi ile istediği oyunu oynamaya başladı ve topu tamamen ele geçirdi. Rakip kalede kurduğumuz baskı ilk etapta bize gol getirmese de 53. dakikada Bakasetas’ın rakipten kaptığı top ve ardından yaptığı güzel paslaşma ile golü bulduk. İşte yıldız oyuncular böyle anlarda belli olur dedirten bir goldü gerçekten.

Bu dakikadan sonra temsilcimiz maçı elinde tutmaya devam etti. Rakip kaleye dakikalarca 3 puan için yüklendik ve birçok pozisyonda ürettik. Özellikle Davidson, Babacar ve Bakasetas’la etkili anlarımız oldu. Erzurum ekibi de kaptıkları toplarla yine hızlı isimleri ile etkili olmaya çalıştılar ancak ilk yarıya göre çok da başarılı olamadılar. Yeni transfer Kadzior’un da oyuna girmesi ile rakip kaleyi abluka altına aldık.

Son dakikalarda kaptan Tzavellas’ın yaptığı hareket çok amatörceydi. Rakibine büyük saygısızlık yapan Tzavellas en az 1-2 maç ceza alacaktır. Kendisine yakıştıramadığım bir hareketti.

Adeta bir patates tarlasını andıran sahada golü bulamadık ve bir puan alabildik. Alanyaspor’da bu skora kimse sevinmemiştir eminim. Alanyaspor’un şartlar ne olursa olsun bu deplasmandan 3 puanı alması gerekiyordu. Önümüzdeki maçlara bakacağız demekten bıktık ama elden de bir şey gelmiyor. Bakasetas’ı güzel oyunu nedeniyle tebrik ediyor, daha fazla ayrıntıya girip moral bozmadan yazımı sonlandırıyorum.