Parklarda çocuk sesi değil köpek sesi yükseliyor

Uzun zamandır ülke gündeminde olan, geçtiğimiz günlerde Konya’da 2 yaşındaki Rana bebeğin ölümü ile gündeme gelen başıboş sorunu devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatlarına rağmen başıboş köpeklerin Antalya’da toplatılmadığı ortaya çıktı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Falez 1 ve Falez 2 parkları güpe gündüz köpek istilasına uğradı. Başıboş köpeklerin parkların etrafını sardığı, havlayarak vatandaşları ve çocukları parktan uzaklaştırdıkları görüldü.


KÖPEK KULÜBELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Oyun parklarında bile havlayarak çevreye korku salan köpekler ile ilgili hiçbir önlem alınmaması dikkat çekti. Öte yandan aynı parklarda kim tarafından konulduğu belli olmayan köpek kulübelerinin olması tepkilerin odağı oldu.


“YETKİLİLERİN GEREĞİNİ YAPMASINI BEKLİYORUZ”

Çocuklarının güvenli bir şekilde parkta vakit geçiremediğini söyleyen vatandaşlar, bu sorunun acilen çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. Vatandaşlar soruna acil çözüm bulunmasını isteyerek, “Her an istenmeyen bir sonuç ile karşı karşıya kalınabilir. Konya’daki gibi bir olay yaşamak istemiyorsak yetkililerin gereğini yapmasını bekliyoruz” dedi.


BAKAN YERLİKAYA BELEDİYELERE SESLENMİŞTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde Konya’da başıboş köpeklerin saldırısı sonucu 2 yaşındaki bir bebeğin hayatını kaybetmesinin ardından açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Yerlikaya, il ve ilçe belediyelerine seslenerek, “İçişleri Bakanı olarak il, ilçe belediyelerimiz ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacaklar ya da ben hukuki olarak ne gerekiyorsa onu yapacağım ki bir daha 2 yaşındaki Rana'mız gibi çocuklarımız toprağa gitmesin” demişti.