PARAYI BULAN ADAM!

20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde; gerek Erdoğan’ın gerekse başka bir AK Partili yetkilinin “gavur ellere gidip para dilendiğine ve sonra da; para buldum!” diye video çekip yayınladığına tanık olmadım.

***

Ama AK Parti iktidarı öncesi, Refah- Yol hükümeti hariç; diğer hükümetler zamanında video olmasa da, başbakanlarımızın veya bakanlarımızın gavur kapılarında günlerce bekleyip sonra da para bulduk şeklindeki demeçlerini defalarca izledim, dinledim ve okudum.

***

Hele ki; Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanı, CHP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu dönemdeki rezaleti asla unutamam. O yılları utançla hatırlarım. Bu utancı yaşadığım yıllar çok eski değil. Sadece AK Parti hükümetlerinin iktidarı devir aldığı 20 küsur yıl öncesine ait.

***

CHP’lilerin öve öve göklere çıkardığı dönemin Başbakanı Bülent Ecevit sadece 1 milyar dolar için; 10’larca gavur ülkesine imdat mektubu yazmış ve hatırladığım kadarı ile 500 milyon dolar borç bulabilmişti. Ve borç bulduğu para daha ülkemize gelmeden gazeteler o paraya dair “Kurtuluş reçetesi” olarak manşetler atmışlardı.

***

Hatta rivayete göre o yıllarda ülkemizin yüzde biri kadar büyüklüğü olmayan bir ülke, bizim ülkemize acıyarak sadaka niyetine 750 milyon dolar hibe etmişti. Yine o yıllarda İMF;  (savunma sanayide kullanmayacaksın, şu ürünün KDV’sini artıracaksın, petrol ürünlerini şu fiyata satacaksın gibi şartlar koşarak)  şu kadar borç para verdi haberleri olağan hale gelmişti.

***

Kemal amcamız o günlerin özlemi içerisinde olacak ki; geçen hafta Londra’ya gitti ve kendi ifadesi ile para dilendi. Yine kendi beyanına göre de bir miktar para bulabilmiş. Bu nu da marifetmiş gibi bir video ile bizlere anlattı. Kemal beyin bu davranışı maharet değil, rezalettir. Ve çelişkilerle doludur.  Ülkemizin zararınadır. Hoş, bugüne kadar Kemal beyden ülkemizin lehine bir davranışta görmedik zaten.

***

Düne kadar yabancı yatırımcıları ülkemizde yatırım yapmamaları için tehdit eden, Türkiye'de mal ve can güvenliği yok diyen, mevcut iktidarı  “Londra’ ki bir avuç tefeciye mahkum olmak” ile eleştiren Kemal bey gitti ve kendi beyanına göre tefecilerden para dilendi. Eğer Kemal bey bu paraları dilenmedim, yatırım antlaşması yaptım diyor ise, bizde kendisine sorarız. Siz hangi vasıf ile antlaşma yaptınız? Siz; Cumhurbaşkanı mı, bakan mı veya hükümet yetkilisi misiniz?

***

Çelişki burada bitmiyor. Kemal bey, orada hangi holding patronu ile hangi iş adamı ile görüştü bilen var mı? Bize her hangi birileri ile görüştüğüne dair görüntü verdi mi? Kapalı kapılar arkasında antlaşma mı yapılır? Yazılı protokol nerede? Kaldı ki hangi iş adamı bir ülkenin muhalefet partisi ile yazılı bir antlaşma yapar. Çocuk mu kandırıyorsunuz Kemal bey?

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?

Yukarıda özet geçtiğim çelişkileri yok saysak bile, muhalefete göre; hükümet Katar ile yatırım antlaşması yapınca ülkemiz Katar'a peşkeş çekilmiş oluyordu değil mi? E o zaman İngilizler ile yatırım antlaşması yapınca; Ülkemiz İngiliz'e peşkeş çekilmiş olmaz mı? Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…