PARALI ÖDÜLDEN SONRA SİPARİŞ YAZI

Antalya’daki belediyeler garip garip işlere uğraşıp enteresan insanlar ısmarlama yazılar yazdırmaya başladı. Hem de şehir dışından gazeteci görünümlü tüccarlara! Bunun en son örneğini Antalya Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Başkan Muhittin Böcek’e Kayseri merkezli yayın yapan Kent&Başkan Dergisi tarafından ödül verildi.

Sanırım ekim ayındaydı. O günlerde bu ödül meselesini baya bir tartışıldı. Çünkü Böcek’e verilen ödülün Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi Projesi olması baya alay konusu oldu.

Nedeni ise orada yapılan çalışmanın yeni olmadığı sadece eski binanın tadilatı yapılarak gençlere hizmet veren bir yer haline getirilmesi meselesi idi. Yoksa yeni bir şey değil.

Benim de bu tartışma dikkatimi çekmiş ödülün nasıl verildiğini ve kriterlerini araştırmıştım. Hatta bu dergiyi ve Böcek’e ödülünü getirip takdim eden Kent&Başkan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Okan Geçgel’i.

Sonuçta karşıma para karşılığı verilen bir ödül organizasyonu çıktı. Sadece Antalya mı? Hayır. Birçok belediye ve aynı senaryo. “Bastır parayı al ödülü” misali.

Peki Okan Geçgel kim diye? Kayseri’nin sevilen duayen bir gazetecisine sordum. Aldığım cevap, “Şilt tüccarı” oldu. Şaşırdım mı? Hayır. Zaten verdikleri ödüllerde paralı.

Gelelim bugünkü konuya. Bu zat-ı muhterem sanki Antalya’yı çok iyi tanıyor haftanın birkaç günü burada yaşıyormuş gibi “Antalya, Muhittin Böcek ile değişim yaşıyor” diye bir yazıyı kaleme almış.

Bu kez dergide değil, Ogün Haber isimli internet sitesindeki köşesinde. Bu sitenin yönetim yeri Kayseri değil! İçerenköy-Ataşehir/İstanbul. Kayseri’den Türkiye’yi yönetiyor sanki.

Hadi olabilir diyelim. Çünkü birçok gazeteci başka şehirlerdeki internet sitelerinde köşe yazarlığı yapıyor. Ama Okan Geçgel gibi o şehir hakkında ahkam kesmiyor.

Geçgel’e göre, Böcek Antalya’da güzel projelere imza atıyormuş. Muş diyorum çünkü biz bu şehirde yaşamamıza rağmen böyle bir proje görmedik. Sanırım Geçgel her gelişinde bir proje ile karşılaşmış olmalı ki böyle bir yazıyı kaleme almış.

Yahu arkadaş; sen ne zaman geldin bu şehirde öyle önemli projeler gördün ki? Zaten verdiğiniz ödülle alay konusu oldunuz birde böyle güzellemelerle alay konusu olmayın.

Madem para karşılığı ödül verdiniz susun bari. Veya tahsilatı yapmak için böyle sipariş üzerine güzellemeye ihtiyaç duydunuz sadece yazıdaki diğer bölümleri yazıp geçseydiniz.

Ama Okan Geçgel’in diğer yazılarına bakınca olayları nasıl tahlil ettiğini açıkça görüyorsunuz.

Lafın kısası. Belediyelerimizin böylesine garip ödüllere ve güzellemelere ihtiyacı yok. Antalyalı kimin ne olduğunu çok iyi görüyor ve biliyor. Gerizi laf-ı güzaf.

CAN SIKAN OLAYLAR

Son dönemlerde yaşanan ve toplumun her kesiminde tepki gören kadın cinayetleri dur durak bilmiyor. Bunlara bir yenisi de Antalya’dan eklendi.

Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi’nde 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Hayriye (Aylin) Alkutay, eski eşi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Hayriye hanımı tanımam ama tanıdığım siyasetçi ve MHP’li arkadaşlara sorduğumda iyi bir ASENA olduğunu söylediler. Bende şöyle kısa bir araştırmada çok aktif olduğunu gördüm.

Hayriye Alkutay, Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve Döşemealtı Ülkü Ocakları Sosyal Medya Birim Başkanı, Ülkü Ocakları Genel Merkezi gönüllü sosyal medya destek ekibinde görevli yapıyor.

Yani gece gündüz ülkesinin geleceği için çırpınan genç bir Türk kadını. Ama gelir görün ki sözüm ona kendini erkekten sayan sözüm eski eşi tarafından katlediliyor.

Bizim anlayışımızda kadına el kaldırılmaz. Hatta bir erkek öldüğü zaman imam “Er kişi niyetine” diye tekbir aldırır. Peki bu niyet ne anlama geliyor biliyor musunuz erkek (er) arkadaşlar?

Ben söyleyeyim. Hem de sözlüğü göre: “Erkek kişi, güvenilir kişi, mert kimse…” Yani her şeyinizi canınızı bile emanet edeceğiniz kişi.

Ama maalesef günümüzde biz erkekler tarafından bu iş yanlış anlaşılmış. Bırakın kadınların canına sahip çıkmayı ya tecavüz ediliyor yada canlarına kıyılıyor.

Bunu önlemek öyle kanunla cezalarla falan olacak işe benzemiyor artık. Ya bu işi aileden çözeceğiz ya da İslam ülkelerindeki şer-i kanunları uygulayıp kısasa kısas getireceğiz.

Aksi halde canımız daha sıkılacak, kadınlarımız heba olup gidecek.

ARTI SPOR EKRANLARDA

Antalya’nın sesi ekranların yeni yüzü Lider TV’de yeni programlar hız kesmiyor. Neredeyse her hafta yeni bir program yayına giriyor. Her biri konusunda uzman ve farklı konuklarıyla.

Bendenizde gazetecilikten televizyonculuğa ikinci defa soyunan birisi olarak bu işi baya ısındım. Lider TV’de haftada iki gün olan program sayımı 3’e çıkardım.

Pazartesi günleri G’ÜÇLÜ BAKIŞ, Cuma günleri ise TURUNCU KOLTUK ile şimdi de Salı günleri ARTI SPOR ile ekranlarda olacağım. Burada sadece amatör sporcuları ve spora gönülle verenleri konuk edeceğiz.

İşin açıkçası ARTI SPOR’u İlknur Yılmaz ile hazırlayıp değerli sporcu ve spor adamları ile her hafta Salı günü saat 19.15’te evlerinize konuk olacağız. Çay ve kahve bahane spor sohbeti şahane olacak.

Bizi izlemeye devam edin.