PARA’ŞÜT SKANDALI!

Manavgat ilçesinde 26 Haziran’da tekneye bağlı deniz paraşütünün ipinin kopması üzerine iki turistin yaralandığı kazaya ilişkin skandal bir iddia ortaya atıldı. CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Manavgat sahillerindeki su sporları işletmelerinin tamamının ruhsatsız olduğu ve turizm işletme belgesine sahip olmadığı ileri sürüldü.

FARUK ÇELİK/AHMET ARĞILLI

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Side Sahili’nde 26 Haziran’da korkunç bir kaza meydana geldi. Manavgat’a tatile gelen iki turist sürat teknesine iple bağlı paraşütle parasailing yapıyordu. Alman uyruklu Maria Madelena Ebert (31) ve Deniz Elena Arslan (32), havada paraşüt ipinin kopması ve rüzgarın da etkisiyle sürüklenmeye başlamış, kıyıdan 500 metre mesafedeki bir zeytinliğin yanındaki elektrik direğine takılmıştı. Bu sırada paraşütten düşen Maria Madelena Ebert ve Deniz Elena Arslan yaralanırken, zeytinlikte yangın çıkmış turistler ve bölge halkı felaketten kıl payı kurtulmuştu.

İKİ YIL ÖNCE DEĞİŞİME GİDİLMİŞTİ

Olayın ardından turizmin başkenti Antalya’nın gözde ilçelerinden biri olan Manavgat, sahil bandında yerli ve yabancı turistlere hizmet veren su sporları işletmelerine ilişkin ortaya atılan iddialarla çalkalanmaya başladı. Turizm faaliyetlerinde büyük yer kaplayan ve ilgi gören su sporlarının aktif olarak yapıldığı sahil işletmeleri, yaklaşık iki yıl önce özel bir kurumun elinden Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmıştı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in bölge işletmesine talip olmasının da büyük etkisi olduğu iddia edilen kararın ardından, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli noktalarından milyonlarca turist ağırlayan bölgede çeşitli işletmeler faaliyet göstermeye başlamıştı.

HEM RUHSATSIZ HEM DE TURİZM BELGESİ YOK

Paraşüt kazasının ardından ise işletmelerin CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi tarafından usulsüz şekilde işletildiği iddiası ortaya atıldı. İşletmelerin neredeyse tamamında turizm işletme belgesi ve ruhsat olmadığı öne sürülürken, iki yıldır sessiz sedasız sürdürülen bu usulsüzlük felaketin kıyısından dönülen kaza ile dikkatleri üstüne çekti. Bu iddialar karşısında su sporlarına katılan turistlerin ve vatandaşların tüm risklerle karşı karşıya bırakılması ise akıllara durgunluk verdi.