PANDEMİYLE MÜCADELEDE 'RENKLİ' DÖNEM BAŞLADI

Sevgili okurlar, 1 Mart akşamı kabine toplantısında yeni normalleşmeyle ilgili alınan kararları Cumhurbaşkanımız kameraların karşısına geçip canlı yayında açıkladı.

Herkesin merakla beklediği kararlara göre; pandemi ile bundan böyle renkli bir mücadele yürüteceğiz. Her ili risk durumuna göre renklere ayırdık. Mavi renk pandemi riski en düşük olan illeri gösteriyor. Mavi renkli bu illerin daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde olduğunu görüyoruz.

Salgın riskinin orta seviyede olduğunu gösteren renkli illerin ise daha çok İç Anadolu Bölgesi’nde olduğunu görüyoruz. Turuncu renk ise salgın riski yüksek olan illeri gösteriyor. Bu renge sahip olan illerin ise Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında yoğunlaştığını görüyoruz.

 Kırmızı renk ise salgın riskinin en yüksek olduğu illeri gösteriyor. Bu rengin Karadeniz’in doğusu ile Antalya’mızın kuzeyindeki Burdur ve Konya gibi illerde olduğunu görüyoruz. 

Her il risk durumuna göre renklere ayrıldığı için mücadele de buna göre yapılacak. Antalyamız yüksek riskli iller arasında yer aldığı için kısıtlamalar kısmen de olsa devam edecek.

Örneğin 65 yaş üstü büyüklerimizle 20 yaş altı gençlerimizin sokağa çıkma kısıtlamaları belli saatlerde devam edecek. Antalya’mızda Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.

Nereye kadar? 

Salgın riski düşünceye kadar yani rengimiz sarı ya da maviye dönüşmesi gerekiyor. Alınan tedbirlere uymamız halinde Antalya’nın bunu başaramaması için bir neden yok. Şayet tedbirleri elden bırakırsak, rehavete kapılırsak; Antalya’mızın rengi kırmızıya da dönebilir.

O zaman kısıtlamalar artabilir. O halde; salgın riskini hep birlikte bertaraf etmemiz gerekiyor. El birliği ile bu mücadeleyi yürüttüğümüz zaman, riskleri de,  pandeminin yol açtığı sıkıntıları da aşıp eski güzel günlerimize dönüp ekonominin çarklarını da normale döndürebiliriz.

Baharla birlikte gelen bu normalleşme kararları hepimize hayırlı olsun.