PANDEMİC'E ALKIŞ YAĞMURU

Eylül ayında 28. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde seyirciyle buluşan ve birçok açıdan ilklerin sahneye taşındığı 'Pandemic' balesi bu kez operanın kendi sahnesinde izlendi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve 'korona' salgının başlangıcından bugüne kadar geçirilen zaman diliminin sanatsal bir yapıya dönüştürülerek seyirciyle buluşturulması açısından dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan esere, Antalyalı sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Baleyi Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş de izledi.

Libretto ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait 'Pandemıc' balesi ilk kez orkestra eşliğinde sahnelendi. Eserde, Antalya DOB orkestrasını şef Zdravko Georgiev Lazarov yönetti.

Müzikleri J.S. Bach, A. Vivaldi ve T. Albinoni'ye ait eserin içerisinde tiyatral anlatımın ağırlıkla yer alması dolayısıyla Emre Akyurt anlatıcı görevini üstlendi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde sahneye konulan, yaşanılan zorlu sürecin kahramanları olan sağlık görevlilerine ithaf edilen, dijital efekt ve özel tasarlanmış video görüntüleri ile desteklenen 'Pandemıc' balesini izleyici ayakta alkışladı.

DHA