PAKDEMİRLİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ

Bursa Uludağ'daki 67 milyon lira yatırımla hizmete alınan Yönetim Merkezi 2 ve Yönetim Merkezi 3 merkezinin açılışını gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yatırım yapacaklara da zirveden müjde verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya geldi. Bakan Pakdemirli’ye temaslarında Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez eşlik etti. Bakan Pakdemirli, ilk olarak 2’nci ve 3’üncü Uludağ Milli Parkı Yönetim merkezlerinin açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Pakdemirli, Uludağ’ın dört mevsim turizm merkezi olması için çalıştıklarını ve son olarak yapımı tamamlanan tesisler için 67 milyon TL harcandığını belirtti.

140 BİN EUROLUK HİBE ÖDEMESİ

Bakan Bekir Pakdemirli, “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması- LEADER Yaklaşımı tedbirinden IPARD-2 Programı 12’nci Proje çağrısına da çıkıyoruz. Toplam hibe bütçesi 135 milyon lira olan çağrı kapsamında desteklenmek üzere seçilecek yerel eylem gruplarına yüzde 100 hibe desteği sağlanacaktır. Bu çerçevede yerel kalkınma stratejileri uygun bulunan her bir yerel eylem grubu derneğine yıllık 100 ila 140 bin avroya kadar hibe ödemesi yapılacaktır” dedi.

‘ZİYARETÇİ SAYIMIZI 52 MİLYONA ÇIKARDIK’

Milli park sayılarındaki artıştan bahseden Bakan Pakdemirli, “Son 19 yılda korunan alan sayımızı 3,7 kat artışla 168'den 631'e çıkardık. 2002 yılında 31 milli park ve 18 tabiat parkımız varken, bugün bu sayıyı 46 milli parka ve 260 tabiat parkına çıkardık. Korunan alanlarımıza ve doğa koruma faaliyetlerimize 600 milyon lirası son 3 yılda olmak üzere son 19 yılda günümüz rakamlarıyla yaklaşık 1,8 milyar liralık yatırım yaptık. Yaptığımız tüm bu çalışmalar neticesinde 2002'de 5,5 milyon olan korunan alan ziyaretçi sayımızı, bugün 52 milyona ulaştırdık” diye konuştu.

‘ULUDAĞ YILLIK ZİYARETÇİ SAYISI 1 MİLYON 900 BİN KİŞİ’

Uludağ’a yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Pakdemirli, “Uludağ Milli Parkı'nın yıllık ziyaretçi sayısı yaklaşık 1 milyon 900 bin kişidir. Zengin kaynak değerlerine sahip olan Uludağ Milli Parkı'nda mevcut turizm tesislerinin geliştirilerek dört mevsim boyunca ziyaretlerin aktif hale getirilebilmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Bursalı hemşehrilerimizin Uludağ’a kolayca gelmesi için çalışıyoruz. Bunun için burada bir sosyal tesis de açtık. Sadece kışın değil, Uludağ’ın 12 ay boyunca turizm merkezi olmasını arzu ediyoruz” dedi.

 

DHA/İHA