ÖZTÜRK VE YANAL HEDEFİ BELİRLEDİ: SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Teknik Direktör Ersun Yanal, ortak hedefte birleşti. 1.5 yıllık bir süre ortaya koyan ikili, Antalyaspor'a sürdürülebilir başarıyı getirmek istediklerini söylediler

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk ile Teknik Direktör Ersun Yanal, basınla bir araya geldiği toplantıda kulübün hedeflerini açıkladılar. Ersun Yanal ile birlikte uzun vadeli başarı elde etmek istediklerini ifade eden Başkan Öztürk, anlaşmanın süresini bu sebeple 3.5 yıl yaptıklarını ifade etti. Camiadan sabırlı olmalarını isteyen Başkan Öztürk, 1.5 yılın sonunda uzun soluklu başarıların ilk adımının gelmesini beklediklerini ifade etti.

Yanal'ın önemli başarılara imza attığını ifade eden Başkan Öztürk, "Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşadı. Anadolu kulüplerinde de ciddi başarılara imza attı. Hem şu ana kadar geldiği yolda yarattığı başarılar hem de hocamızın hedefleri ile bizim hedeflerimizin benzer olmasından dolayı çok güzel bir frekans uyuşması oldu. Bizim planımız genç ve Türk oyuncuları Türk futboluna kazandırmak. Bunu da sportif başarıyla beraber yapmak istiyoruz. 1 sene Avrupa'ya giden, sonra düşmemeye oynayan bir kulüp olmak istemiyoruz. Başarıya açız. Biz bu planlamayı uzun süreli düşünüyoruz. Kulübün ciddi sportif başarı yakaladığı zamanlar oldu ama devamlılığı yoktu. Biz bu devamlılığı sağlamak istiyoruz. Sabır her şeyden önemlisi" diye konuştu.

İLK DÖNEM 1.5 SENE

Antalyaspor'un tarihinde az sayıda Avrupa'ya gittiğini hatırlatan Başkan Öztürk, "İlk dönem olarak 1.5 sene koyuyoruz. Daha kısa sürede başarı gelirse de 'hayır' demeyeceğiz. Bu kulübü her sene Avrupa'ya oynayacak hale getirmek istiyoruz. 1.5 sene sonra sürekli Avrupa kupalarında yer alan bir kulüp haline gelmek istiyoruz" diye belirtti.

"GÜÇLÜ BİR ANTALYASPOR"

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Ersun Yanal da Antalyaspor ve Öztürk Ailesi'yle yola çıkılmasının kendisi açısından heyecan verici olduğunu söylerken, "Genç oyuncu yetiştirmek adına çaba sarf etmek ve uzun süreli başarıyı kalıcı hale getirmek temel hedefler olacak. Biz, başarılı olacağımıza inandığımız için buradayız. Ligde kalıcı bir sıralama içerisinde olacağı güçlü bir Antalyaspor ve sürekli Avrupa'ya gidecek bir takım istiyoruz" diye belirtti.

HER YIL ZİRVE

Antalyaspor'un belli bir başarı standardının olması gerektiğini ifade eden Yanal, "Sürdürülebilir bir başarı istiyorum. Her yıl zirvenin takımı ve örnek kulüp yapısıyla birçok kulübün ilham alacağı bir kulüp olmalıyız. Bu bir zaman işi. En az 1.5 yıl içerisinde biz burada olacağız diyebilecek bir ortam yaratacağız" diye söyledi.

ABDULLAH AVCI'YA ŞAMPİYONLUK GÖNDERMESİ

Trabzonspor'la anlaşan Abdullah Avcı ile görüştüklerini ifade eden Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, deneyimli teknik adama şampiyonluk göndermesinde bulundu. Abdullah Avcı'nın tek seçimleri olmadığını söyleyen Öztürk, "Biz şu anda halimizden çok memnunuz. Şampiyonluk kupası ve başarıları olan bir hocayla çalışıyoruz. Halimizden çok memnunuz. Hocamızın iyi bir kariyeri var. Abdullah Avcı'ya ve Trabzonspor'a da başarılar dileriz" dedi.

KORAY GEÇGEL