ÖZLENEN REKTÖR

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisi olan Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) tarihinin ilk kadın rektörü atandı. Resmi gazetenin sayısında yer alan karara göre, AÜ’ye atanan rektör, AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan oldu

Resmi Gazete'nin sayısında yer alan karara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 16 üniversiteye rektör ataması yapıldı. AÜ Rektörlüğü'ne, AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan atandı. 20 Temmuz 1982’de Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki yükseköğretim kurumlarını kapsayacak şekilde kurulan üniversite tarihinde ilk kez kadın rektör göreve geldi. Atama kararıyla birlikte, 24 fakülte, 7 enstitü, 1 yüksekokul, 1 konservatuvar, 12 meslek yüksekokulu, 4 bölüm başkanlığı ile 54 araştırma ve uygulama merkezi bulunan ve Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan AÜ’ye kadın eli değecek.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

22 adayın başvurduğu AÜ rektörlük görevine gelen Prof. Dr. Özlenen Özkan, yeni projelerle Akdeniz Üniversitesi'ni daha ileri götürmek için çalışacaklarını belirterek, "Her şey daha güzel olacak. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte üniversitemizi daha ileri seviyeye getireceğiz. Dünya üniversiteleri arasında üniversitemizi daha üst seviyelere getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Vizyonumuzu ve misyonumuzu ortaya koyacağız" dedi. 

ÖZKAN’IN GÖZ DOLDURAN KARNESİ

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan 2010 yılında bu göreve geldi. Araştırma alanları, Plastik ve Rekonstriktif Cerrahi, Sağlık Bilimleri Temel Alanı, Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrah olan Özkan, aynı zamanda AÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olan eşi Ömer Özkan ile birlikte Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştirdi. Dünyanın ilk kadavradan rahim naklini de gerçekleştiren Özkan çifti, bu nakillerle dünyada 10 kompozit doku naklini gerçekleştiren doktorlar oldu.

BAŞARIDAN BAŞARI KOŞUYORLAR

Özkan çiftinin kurdukları ekiple, kompozit doku nakli serüveni, Aydın'da yaşayan Cihan Topal'a 25 Eylül 2010'da gerçekleştirdikleri çift kol nakliyle başladı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde henüz 1 aylıkken çıkan yangında yüzünün büyük bir kısmı yanan Uğur Acar'a 21 Ocak 2012'de Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren çift, ardından Turan Çolak, Recep Sert, Salih Üslün ve Recep Kaya'ya da yüz nakli yaptı. Rahmi olmadığı için hamile kalamayan ve o dönem 23 yaşında olan Derya Sert'e 8 Ağustos 2011'de 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakleden Özkan çifti, Derya Sert'in 4 Haziran'da hamileliğin 28. haftasında 760 gram ağırlığında "Ömer Özkan" adı verilen bebeği dünyaya getirmesinin mutluluğunu yaşadı.

REKTÖR ÖZKAN KOLTUĞU DEVRALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin ilk kadın rektörü olarak koltuğu devraldı. Eski rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal'a Akdeniz Üniversitesi'ne yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür eden ve plaket veren Prof. Dr. Özlenen Özkan, yeni ve temiz bir sayfa açarak göreve başlayacaklarını söyledi. Eski rektör Prof. Dr. Ünal ise yeni rektöre görevinde başarılar diledi. Her iki rektör, kameralara birlikte dostluk pozu verdi. AÜ'nün ilk kadın Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, eski rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı kapıya kadar yolcu edip otomobiliyle uğurladı. 

MUSTAFA ÜNAL’A DUYGUSAL VEDA

Dört yıldır yürüttüğü Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü görevinden son yapılan atama kararı sonrası ayrılan Prof. Dr. Mustafa Ünal, sosyal medyada sevenleri tarafından duygu yüklü paylaşımlarla uğurlandı. Öğrencileri başta olmak üzere tüm çevreler tarafından veda paylaşımlarına tutulan Ünal, şehir dışındaki hayran kitlesi tarafından da mesaj yağmuruna tutuldu. Duygu yüklü paylaşımların yapıldığı sosyal medya hesaplarından zaman zaman Ünal’la çekilen videolar ve fotoğraflarda paylaşıldı.

FARUK ÇELİK, MUSTAFA KOZAK