TUĞGENERAL ÖZFİDAN KÜTÜPHANE AÇTI

Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Antalya'nın Demre ilçesini ziyaret etti. Şehit Teğmen Güngör Dolunay adına düzenlenen kütüphaneyi açan Tuğgeneral Özfidan, sınıfa girerek öğrencilerle sohbet etti ve onlara öğretmenlik yaptı.

Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Antalya'nın Demre ilçesini ziyaret etti. Tuğgeneral Özfidan'ı, Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Beymelek İlkokulu önünde Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aybike Demir, İlçe Tapu Müdürü Turan Ege, Beymelek İlkokulu Müdürü Tülay Celepoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, MHP İlçe Başkanı Mustafa  Demirel, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, öğretmenler, öğrenciler ve Beymelekliler karşıladı. Minik öğrenciler Tuğgeneral Özfidan'a çiçek verdi.

Beymelek İlkokulu'nda düzenlenen törende jandarma trafik timlerince öğrencilere, trafik eğitimi verildi. Trafik kuralları yüksek sesle tekrar ettirildi. Arama kurtarma köpeği 'Ocak' ve iz sürme köpeği 'Taç' birer gösteri yaptı. İki köpeğin gösterisi nefes kesti. Trafik eğitimini tamamlayan öğrencilere trafik dedektifi kartları verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen 'Trafik' konulu resim yarışmasında birinci olan 80. Yıl İlkokulu öğrencisi Mete Şahin ve slogan dalında birinci olan Demre Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Ali Alatüfek ve diğer dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Demre Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Demre Belediyesi'nin katkıları ile yeniden düzenlenen ve 28 Haziran 2019 tarihinde Hakkari'de şehit olan Jandarma Teğmen Güngör Dolunay'ın adının verildiği kütüphanenin açılışı yapıldı. Kaymakam Şatıroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Özfidan, Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve diğer protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte kitap okudu. Özfidan ardından 4-A sınıfına girerek, öğrencilerle sohbet etti, kendi eğitim yaşamını ve başarının sırlarını anlattı. Tuğgeneral Özfidan başarının sırrını 'niyet, yürek ve bilek' olarak tanımladı.

Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, "Türk Jandarma Teşkilatı 183. yıldır onurla, şerefle, gururla görev başındadır. Toplumun birliği, dirliği, huzur ve güveni için çalışmaktadır. Bugün Şehit Jandarma Teğmen Güngör Dolunay adında yeniden düzenlediğimiz kütüphanemizi, öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Sevgili öğrencilerimizin hizmetine beş bin kitap sunacağız. Sevgili öğrenciler, sizler gelecekte Türkiye'mizi daha ileri noktalara taşıyacaksınız. Ülkemizi sizler yücelteceksiniz. Bunun için çok çalışacağız, çok okuyacağız" dedi.

DHA