ÖZENLE SEÇİLMİŞ HATALARIM VAR

Muhteşem hatalarım var…

Hatalarımın içinden geçerken daha önce aynı yollara girip yara bere içinde çıktığım yanlış adreslerim var. Her defasında yanlış sokağa girerken aslında bilirim ki o yol beni kazaya sürükleyecektir ve yine bilirim ki o yol, benim için doğru yol değildir. Dedim ya özenle seçilmiş hatalarım var diye...

***

İnsanın yaşı kaç olursa olsun uslanmak istemediği zaman yaşadıklarından ders almıyor ne yazık ki. Dağılan hayatına inat son bulmak bilmiyor hataları. Ya da bitmesini istemiyor...

***

Çocukluğumuzdan beri öğrenilmiş davranışlarla büyüdük. Hepimizin ailemizden aldığı genler ve kodlamalar var. Çocuk ailesinde ne görürse onunla büyür, onunla yaşar derler. Çok uzağa gitmeden kendi çocukluğumuza dönecek olursak sahiden de öyle değil midir?

***

Hepimizin aile yaşantısından kendi payına düşen ufak tefek kodlamalar yok mu? Elbette var. İşte yaptığımız hataların birçoğu da geçmişe dayalı duyguların ayak izlerinden geliyor.

Belki en iyisini yapalım diye düşünürken en büyük hatalarımıza imzalarımızı attık. Bunu fark ettiğimiz zaman ise bu gerçekle yüzleşmek işimize gelmediği için o hatayı bir başka hatayla kapatmaya çalıştık.

***

Herkesin iç dünyasında derleyip, toplamak istediği, ona zarar verdiğini düşündü duygularını bastırmak istediği zamanlar illa ki olmuştur. Gözlerinin önünden silinmesini istediği bir yaşanmışlık mutlaka olmuştur.

***

Peki kaçınız gerçekten size iyi gelmeyenleri hayatınızda yok sayabildiniz? Ya da kaçınız dinlediğiniz yalanlara kulaklarınızı kapadınız? Hepimizin çok sevdiğimiz birine bile bile aldanıldığı olmadı mı?

***

Kendine dürüst ol ve samimiyetle itiraf er, tabii ki yaşamın boyunca inandığın birine bile bile kandın , defalarca aynı yerden yaralandın ve kanadın. İşte tam olarak biz buna öğrenilmiş çaresizlik diyoruz. Öğrenilmiş çaresizliğimiz ile kaderimizi kendimiz yazıyoruz.

***

Gelecek zaman daha ne hataları birlikte getirir bilmiyorum ama benim geçmişe dönüp baktığımda bana yakışan, şahsıma özel muhteşem hatalarım var. Her hatam için önce kendimden özür diliyorum sonra her hatamda döktüğüm gözyaşlarım için gözlerimden özür diliyorum. 

***

Hatasız kul olmaz derler... Ben de o kullardan biriyim!