Özel gençlerin en verimli yazı

Özgecan Aslan Gençlik Merkezi ve Kepez Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Antalya’da ilk kez özel çocuklara yönelik “Özel Gençler Yaz Okulu” programı oluşturuldu. Yaz okulu programına katılan yaklaşık 30 özel birey hem spor aktiviteleriyle, hem de sanatsal faaliyetlerle verimli bir yaz dönemi geçiriyor.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

Temmuz ayında başlayan “Özel Gençler Yaz Okulu” özel bireylerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunmak ve öğrencilerin yaz döneminde de aktif olarak sosyal hayatta yer almasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Programa katılan 30 özel birey sportif ve sanatsal faaliyetler içeren 6 farklı kurs programından ücretsiz şekilde faydalanabiliyor.

“ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Yıldız, yaz okulu programının Antalya’da ilk kez gerçekleşen bir proje olduğunu anlattı. Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokoller çerçevesinde yaz okulu projesini hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Gençlik merkezi ve Kepez Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile özel bir çalışma gerçekleştirdik. Özel gençlerimize yönelik bir yaz okulu programı yaptık. Gençlerimiz yaz okulunda koordinasyon gerektiren spor faaliyetlerine ve sanatsal faaliyetlere katıldılar. Gençlerimiz ve ailelerimiz çok mutlu oldular. Güzel geri dönüşler aldık” diye konuştu.

“BU GENÇLER BİZE EMANET”

Özel bireylere yönelik bu tür faaliyetlerin önemine değinen Yıldız, “Bu çalışmamızın örnek olmasını ve yurt genelinde benzerlerinin yapılmasını istiyoruz. Buraya gelen gençlerimiz ilk aşamada ve son aşamada gelişme kaydettiler. Bu gençler bize emanet. Özel bireylere karşı farkındalığımızı arttırmalı ve duyarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL GELİŞİME KATKI SUNUYOR

Kepez Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkçı ise “Yaz döneminde özel bireylerimizin telefon ve televizyona bağlı kalmaması, sosyal hayata karışabilmesi için 6 farklı kurstan oluşan bir yaz okulu ortaya koyduk. Yaklaşık 30 civarında öğrencimiz burada spor yapma imkanı buldu. Devletimiz her özel birey için özel eğitim ve beden eğitim öğretmeni tahsis ediyor. Biz de bu imkandan öğrencilerimizi faydalandırmak istedik” dedi. Çarkçı sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız özel çocuklarını dışarı çıkarmak konusunda endişelenen velilerimizi çocuklarıyla birlikte dışarı çıkarmak. Spor ile hem aileler hem de çocuklar yarınlara umutla bakıyorlar. Çocuklarımız bu aktivitelerle kendilerini fiziksel ve zihinsel olarak geliştiriyor.”

VERİMLİ BİR YAZ GEÇİRDİLER

Yaz okuluna gelen öğrencilerin velilerinden Derya İşbilir de, “Otizmli aileler olarak çocuklarımızla en önemli endişemiz okullar kapandıktan sonra ne yapacağımız. Yaz aylarını dolu dolu geçirmek bizim için önem arz ediyor. Bu sene ilk kez yapılan yaz okulu sayesinde tatil dönemini çok verimli ve güzel geçiriyoruz” dedi.

Velilerden Mehmet Değirmenci ise “Biz bu kursa katıldığımız için çok mutluyuz. Oğlum haftada 2 kez buraya geliyor. Arkadaşlarıyla kaynaşıyor. Yazın okul olmadığı için bütün gün evdeyiz. Otizmle birlikte hiperaktivite de olduğunda o enerjinin dışarı atılması gerekiyor. Bu nedenle spor aktiviteleri bizim için çok önemli. Spor bizim için olmazsa olmaz” ifadelerini kullandı.