Özel: Büyük bir parti suçu

CHP Antalya Aday Tanıtım Toplantısı’nda lider Gazete’ye CHP Muratpaşa’da yaşanan liste krizini değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İlçe Başkanı Hasan Şahin’in görevden alınması hakkında, “O görevinin ve partinin gereği olmayan bir iş yapmış ve listeyi değiştirmiş. Büyük bir parti suçu... Görevden alındı. İhraç edilmek üzere Yüksek Disiplin Kurulu’na verildi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Aday Tanıtım Toplantısı'nı Cam Piramit'te düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda Büyükşehir ve ilçe adayları tanıtıldı. CHP Muratpaşa’da yaşanan liste krizinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i karşılamaya gitmeyeceği iddia edilen CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’i görevden aldıktan sonra fikir değiştirerek Özel’i karşılamaya gitti. Genel Merkez’den gelen listedeki 3 ismi değiştiren akabinde ise görevden alınan Şahin’in Aday Tanıtım Toplantısı’na katılmadığı gözlemlendi.

 

ÖZEL: BUNDAN SONRA PARTİMİZDE YER ALMAYACAK

Tanıtım öncesi CHP’de yaşanan liste kriz sonrası CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin görevden alındı. Şahin’in CHP Genel Merkezi’nin onayladığı listeden Önder Kurnaz’ı çıkartarak listede meclis üyeliklerinde değişiklik yapmasını Lider Gazete’ye değerlendiren Özel, “O görevinin ve partinin gereği olmayan bir iş yapmış ve listeyi değiştirmiş. Büyük bir parti suçu... Görevden alındı. İhraç edilmek üzere Yüksek Disiplin Kurulu’na verildi. Bu bir partilinin yapabileceği bir şey değil. Adayı beğenirsin beğenmezsin senin istediğin isim belediye meclis üyeliğinde yok diye değiştiremezsin. Bunun kabul edilebilir yanı yok. Bundan sonra partimizde yer almayacak” dedi.


ÖNDER KURNAZ’IN TELAŞLI GÖRÜŞMELERİ

Tanıtım toplantısına bütün belediye başkan adayları katılmasını dışında ayrıca aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları katılırken Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in katılmaması gözlerden kaçmadı. Bir iddiaya göre aday tanıtım toplantısı öncesi Önder Kurnaz’ın Özel’in hemen arkasındaki sandalyeye oturduğu ve sonrasından CHP’li görevlilerin “Nasıl söyleyeceğiz kalkmasını? Nasıl kaldıracağız” diye konuşmaların yaşandığı ileri sürüldü. Kurnaz’ın toplantıda ilk sıralarda telaşlı ve telefon görüşmeleri yaparken görüntülendi.

 

ÖZEL: SEÇİM SÜREÇLERİ ZOR SÜREÇLER

Sahnede yaptığı konuşmasında ise adaylara ve aday olamayanlar teşekkür eden Özgür Özel, “Aday belirleme süreçleri her zaman zor süreçler. Kırgını, mutsuzu olmadan tamamlanması mümkün olmayan süreçler. Belediye başkanlarımıza 3 ayda bir halkın memnuniyet anketlerinin tek bir merkezden ortak sorularla yapıldığı doğru örneklem ve yöntem konusunda herkesin mutabık olduğu ölçme değerlendirme sistemiyle milletimizin görevlendirdiği belediye başkanlarına karne vereceğiz. Gelecek 5 yılın sonuna gelindiğinde önlerine konulan anketler bir sürpriz değil 5 yıllık bir trendin bildikleri yönettikleri kötüye giden bir şey varsa tedbir aldıkları güçlü yönlerini kuvvetlendirdikleri belgeler olacak. Antalya’da göreve devam ettiğimiz belediye başkanlarımız var gelecekte partiye katkılarını ümit ettiğimiz arkadaşlarımız var. Bunların her birisinin kendilerine ait ayrı hikayeleri var. Ben özellikle bugüne kadar partimize hizmet etmiş 1 Nisan’dan sonra partimize kentimize farklı alanlarda katkı sağlayacak, göreve devam etmeyecek arkadaşlarımıza yürekli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek ise “23 Şubat 2019’da, evet tam 5 yıl önceki proje lansmanı konuşmamda bir söz vermiştim: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini kazandığım taktirde, sadece bir kesimin değil, bana oy veren veya vermeyen herkesin başkanı olacağım demiştim. Bunun sözünü şimdiden ve yeniden veriyorum. 31 Mart gecesi bu şehirde herkes kazanmış, Antalya’mız kazanmış olacak. Projelerimizi hayata geçirdiğimizde, sadece bana oy verenlere değil, Antalya'nın tamamına hizmet etmiş olacağım. Hizmette eşitlik ilkesinden yola çıkarak altyapıdan imara, eğitimden kültüre, toplu taşımadan kent planlamasına kadar, şehrin bütün bileşenleriyle birlikte ortak akılla hareket ettik.  Buradan, bir kez daha bu kutsal görevi bana tevdi eden ve Antalya'mıza hizmet etme fırsatı veren başta Genel Başkanım Sayın Özgür Özel’e, parti büyüklerime ve siz değerli Antalyalılara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu yolda bana güç veren, destek olan ve inanan her bir Antalyalıya minnettarım. Unutmayın, bu şehir hepimizin ve yalnızca birlikte başarabiliriz” dedi.