ÖZDEMİR’DEN ‘İNEK BAYRAMI’ TEPKİSİ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesindeki öğrenciler, okulda gelenek haline gelen cübbe ve sarık giyilerek İslami değerlerin alaya alındığı ‘İnek Bayramı’ adı altındaki etkinliğe Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir tepki gösterdi.

Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesindeki öğrencilerin İnek Bayramı’ etkinliğine sert tepki gösterdi. Özdemir’in açıklamaları şu şekilde:

“Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin geleneksel hale getirdiği İnek Bayramında bu yılda mezun öğrenciler eğlenmek için İslam’a ve İslami değerlerle alay ederek gülmüşler eylenmişler. Ne acı ki bu ne idüğü belirsiz İslam’la alay eden din, diyanet düşmanları muhtemelen yarın bu Memleketin idaresinde aktif görev alarak ya kaymakam ya vali ya da mülki idareci olacaklar. İslam'a saldıran alay eden bu anlayışın bu zihniyetin yarın memleket idaresine geldiğinde şimdiden kimin kulu kölesi olacağı kime hizmet edeceği kimin uşağı maşası olacağı sizce de belli, malum değil mi? Biz bu tür saldırılara karşı tepkisiz durduğumuz, bu tür ahlaksızlıkları fikir hürriyeti kapsamında değerlendirdiğimiz, bu tür olaylara bu şekilde bakmaya devam ettiğimiz müddetçe İslami değerleri hakim kılmak için şehit kanlarıyla yoğrulan bu ülkede bu asalakların hakaretini daha çok duyarız, görürüz. Yani bizler sesimizi çıkarmadıkça, sustukça bu tür hadsiz, edepsizler hep kendilerini haklı sanacaklardır.

Bu okumuş cahiller İnek Duası adı altında Peygamberimizin varisi konumundaki din görevlilerimizden İmam figürü kullanarak İslam’ın değerlerine hakaret edip eğleniyor gülüyorlar. Bu acizlere tavsiyemiz dini değerleri ve gereklerini yapıp yapmadığınızı sorgulamayayız ama diyanete, din görevlilerine dil uzattığınızda, alay ettiğinizde abdestli olup olmadığınızı sorgularız. Önce abdest alın, şayet abdest almasını bilmiyorsanız biz size seve seve hem normal, hem de güzelce uygulamalı bir şekilde çimdirerek gusül abdesti almasını öğretiriz.

Bugün fikir hürriyeti adı altında işlenen bu cinayeti gönlünde iman ve vicdan bulunan hiçbir insan evladı kabul etmemelidir. Diyanet Birlik-Sen Sendikasının onurlu her bir mensubu olarak bu tiplere ve bu organizasyonu yapanlara gereken tepki ve cezalar verilmelidir ki. Herkes haddini bilsin, ayağını denk alsın. Hiç kimse Müslümanların değerleriyle inancıyla, din görevlileriyle bir daha alay edemesin. Derhal yetkililer gereğini yapmalıdır. Ha bu ahlaksızlar da bu cesareti maalesef biz Müslümanların dini değerlerimize hakaret edenlere aşağılayanlara karşı sessiz kalışımızdan ve tepkisizliğimizden aldıkları bir gerçektir.”

HABER MERKEZİ