ÖZDEMİR'DEN ‘FETVA’ ÇIKIŞI

Ramazan ayı dolayısı ile artan ve fetva niteliği taşımayan açıklamalara tepki gösteren Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir, “Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftüleri, vaizler varken önüne gelen fetva vermeye kalkmasın, haddini aşmasın, yetki gaspı yapmasın” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğini belirten Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir şunları söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önüne gelen fetva vermesin, Bid'at ve hurafe uydurmasın, Yüce dinimiz İslam'ın, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin doğru bir şekilde öğrenilmesi, öğretilmesi, anlatılması için 03 Mart 1924 Yılında Ülkemizde dini alanda tek otorite, yetkili olan, yetkisini de Anayasa'nın 136. Maddesi'nden alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kurdurmuştur. Ramazan ayında oruç tutan insanlar iftarı beklerken ezan vakti gelmeden Tiktok'ta beğeni rekoru kırmak için kaset veya buna benzer bir şeyden müslümanları namaza davet etmek için ezanı muhammedi ile affedersiniz eşek şakası yapmayan dini değerlerle alay etmeyen dini ve milli değerleri önemseyen, bilen sorumlu, bilinçli bir neslin, gençliğin yetişmesi, topluma kazandırılması için din eğitiminin, diyanet işleri başkanlığının varlığının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bunların farkında olmayanlar, bilmeyenler Anayasanın 136 ve 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunu iyice incelesin, ondan sonra konuşsun. Her yerden bir boru sesi gelecek olursa gürültü kirliliği olur. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, İl ve İlçe Müftüleri, Vaizler varken önüne gelen fetva vermeye kalkmasın, haddini aşmasın, yetki gaspı yapmasın. Anayasanın vermediği hakkı hiç kimse kullanmaya kalkmasın.

Bilip bilmeyen dini konularda ahkam kesmesin, fetva vermesin, görüş bildirmesin. Sözü sahibine Diyanet İşleri Başkanlığına, İl ve İlçe Müftülüklerine bıraksın."

HABER MERKEZİ