“ÖZ TESPİT”

2 seneyi aşkın süredir Antalyaspor yönetiminde yer alan, ancak basınla hiçbir teması olmayan Sabri Gülel ile başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta tanışma toplantısında bir araya geldik.

Sohbet havasında geçen toplantıda Sabri Gülel’in çok net, çok samimi ifadelerinin olduğunun altını öncelikle çizmeliyim. Uzun süren toplantıdan öne çıkanları pek çok meslektaşım yazdı, çizdi. Toplantının çoğu detaylarının yazılmasının ardından farklı bir bakış açısını ortaya koymayı tercih ettim.

Öncelikle net olarak söylemeliyim ki; bu camia bu adamı kaçırmasın. Geçmişte bazı kesimler tarafından bazı başkanlara yapılan yanlış tutum, bu kez oluşmasın. Bu adam gerçekten bir şeyler yapmaya gelmiş, ‘bizim oğlan değil’ düşüncesiyle hedefe koyulmasın.

Sabri Gülel'in açıklamaları, ortaya koyduğu tasarruf tedbirleri ve geçmiş dönemde yaşanan birçok önemli sıkıntıya şerh koyduğunu açıklaması, gelecek adına umut verici. Bunun yanında toplantıda söylediği; “Cumartesi İstifa ettim, pazartesi başkan oldum” açıklaması tüm bunları teyit eder cinsten. Ayrıca, “Ben 2 aylığına göreve geldim. Sezon sonunda göreve devam edersem, kendi yönetimimi oluşturmak isterim ve seçim kararı alırım” bilgisini de paylaştı. Yani muhtemelen henüz gelecek sezon için net kararını vermiş değil.

Yukarıda belirttiğim gibi toplantıdan çıkarılacak pek çok konu başlığı var ama ben tekrara düşmeden farklı bir detayı ortaya koymayı tercih edeceğim.

Sayın Sabri Gülel'in toplantıda ifade ettiği gibi ‘eleştiri’ değil 'öz tespit' yapacağım.

Biliyorsunuz ki Antalyaspor'un en değerli futbolcusu olarak gösterilen Haji Wright geldiği sezonun ilk devresinde büyük hayal kırıklığı yaşattı. O dönemde yerden yere vuruldu, "kim aldı bu adamı" diye deyim yerindeyse cadı avı bile başlamıştı. Hiçbir yetkiliden sahiplenici bir açıklama göremedim. Ateşe elini sokmayı kimse istemedi. Hatta transferinin 2 ay sonrasında destek için attığım bir tweet sebebiyle ben bile ciddi eleştiriler almış ve transfer eden kişilere omuz verdiğim iması yapılmıştı.

Sonrasında müthiş bir çıkış yakalayan ABD'li futbolcu Dünya Kupası’nda bile forma giymeyi başardı. Ardından tekliflerin ardı arkası kesilmedi.

Haji Wright’ın golleri sıralamasıyla birlikte bir anda paylaşılmayan adam oluverdi. “17 yaşından bu yana takip ediyordum” diyenler mi dersiniz, “gittim ikna edip ben getirdim” diyenler mi dersiniz, “Nuri Hoca takımdan gönderecekti ben mani oldum” diyenler mi dersiniz, yoksa “ben motive ettim, başarıyı yakaladı” diyenler mi dersiniz bir sürü şehir efsanesi çıktı.

Başkan Sabri Gülel de basınla bir araya geldiği ilk toplantıda bugüne kadar imza törenine katıldığı tek futbolcunun Haji Wright olduğuna dikkat çekerek, transferini çok istediğini ve kendisine çok güvendiğini söyledi. Sakın yanlış anlaşılmasın, “Sayın Gülel doğru söylemiyor” demiyorum, diyemem. Zaten gördüğüm kadarıyla da lafı eğip, büküp kendisini parlatmaya çalışacak bir karakteri yok. Ortaya koyduğu ifadelerden de özü sözü bir insan imajı çizdi. Açık söylemek gerekirse bu anlamda benim güvenimi net bir şekilde aldı. Yalan yanlış bilgi verip, sonra da gazeteciye “yalan yazdın” diyecek bir isim değil. Ancak Haji Wright eleştiriler alırken sessiz kalıp, başarılı olduğunda öne çıkan isimler arasına Sabri Gülel de eklendi.

Eleştiri değil öz tespit…