OYUNUN GELİRİ ÖĞRENCİLERE BURS

Tamamı kadın oyunculardan oluşan 'Kadın Kadına Özgürlük Oyunu' adlı tiyatro eseri ikinci kez izleyicisiyle buluştu. Bigece Kültürevi Tiyatro Topluluğu'nca hazırlanan ve prömiyeri Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen oyun, bu kez Bilge Sönmez Sahnesi'ndeydi. Tiyatro oyununa ilgi yoğun oldu.

Geliri üniversite öğrencilerine burs olarak ödenen oyunda Emine Karakurt, Hayriye Yalçın, Birsen Aydoğdu, Fatma Sönmez, Aysen Dincer, Hülya Ekimler, Sermin Kasapoğlu, Mürüvet Toraman, Serap Yaran, Destan Bektaş ve çocuk oyuncu Sonat Kolbüken rol aldı.

OYUNUN HİKÂYESİ

'Kadın Kadına Özgürlük Oyunu'nun hikâyesi dünyanın herhangi bir ülkesinin cezaevinde geçiyor. Cezaevinin kadın sakinleri günlük yaşamlarını sürdürdükleri bir anda radyodan af çağrışımı yapan haberi dinliyor, 'özgürlük' umudu herkesin uykusunu kaçırıyor. Kadınlar sabaha kadar oyalanmak için af çıkınca dışarıda neler yapacaklarını anlatan 'Özgürlük Oyunu'nu kendi aralarında oynamaya karar veriyor. Farklı karakterlerin canlandırıldığı eserde oyuncuların performansı izleyicilerden alkış aldı.

DHA