OYUN AKLI OTURUYOR

Rakip halsiz ve zayıf olunca Alanyaspor'un galibiyet alması kolay oluyor. Bugün de gördük ki 1. Lig'e doğru emin adımlarla düşen İzmir ekibini kolay geçtik. Zayıf rakibi zaten yener demeyin çünkü bu maçlar ligdeki yerini asıl belirleyen maçlar oluyor.

Bir üçlü, bir dörtlü savunma tercih eden İtalyan teknik adam dörtlü savunma Novais, Efkan, Emre omurgası ile klasik ve beklenen kadro ile maça çıktı. Genç Oğuz yine ilk 11'de şans bularak gelişimine devam ediyor. Yine her zaman ki bol pas yapan, hızlı hücuma çıkan bir takım görünümündeydik. Ancak ilk 11'deki oyuncularımız bir türlü son pas ve son vuruşu yapamadılar. Onların yapamadığını gören Farioli hemen forvet Diedhou ve son günlerin golcüsü Tayfur'u oyuna aldı. Bu iki isim girer girmez golleri de attılar ve skor sorunu çözüldü 3 puan geldi. Her yazımda bu oyunda ısrar edilmeli ve gelecek yılın felsefesi temeli oluşturulnalı diyorum ve her maç oyun sanki biraz daha düzeliyor. Yenildiğimiz Fenerbahçe maçı dahil oyun banaa hep umut veriyor. Kupa maçlarına gözümüzü diktik ve bu galibiyet hem moral hem de ligdeki konumumuzu sabitlemek adına iyi oldu. Deplasmanda alınan galibiyet ve doğru oyunda ısrar eden herkesi kutluyorum. Sol kanat, forvet gibi bir kaç bölgeye yapılacak transferler ile gelecek yıl hayal gibi bir sezon yaşayabiliriz.

Son olarak bu sezon 10. asistini yapan Kaptan Efecan kariyer sezonlarından birisini yaşıyor. Neden milli takıma alınmadı anlamadım. Sağ kanatta Cengiz tamam ama daha bir yıllık futbolcular Yunus Akgün ve Sinan'dan bu maç için daha çok hak ediyordu diye düşünüyorum. U21 kadrosuna seçilen Furkan'ı ve Oğuz'u da tebrik ediyorum. Böyle devam ederse çok kısa sürede büyük transfer yapacaklardır.