OTOPARKLARA YENİ TARİFE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı devam meclisinde görüşülen 10 maddenin kabul edilmesiyle tamamlandı. Devam meclisinde ANET’e bağlı cep otoparklarına zam geldi. Meclis sonrası toplanan ASAT Genel Kurulu’nda, Büyükşehir’de görevli başkan vekillerinin ASAT Genel Kurulu’nda da başkan vekili olmasına karar verildi. Buna göre başkan vekilliğine Abdurrahman Yılmaz ve Yusuf Emre Ertugan oy birliğiyle seçildi.

Rabia DEMİROK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Devam Meclisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DSP, SP ve Memleket Partisi meclis üyeleri gündemde yer alan 10 madde oy birliğiyle kabul edildi. 

ÖZÜR BEKLENTİSİ

Meclis toplantısı öncesi söz alarak geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan gecikmeye tepki gösteren AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, “Meclis görüşmelerine başlamadan önce, meclise bir özür, Antalyalılara da bir açıklama borcunuz olduğunu hatırlatmak isterim. Geçtiğimiz pazartesi günü meclis toplantısında hepiniz buradayken ne oldu da 10 dakikalık arada buharlaşıp gittiniz, meclisi terk ettiniz? Bu konuda ikna edici bir açıklama yapmadığınız takdirde bu davranışınız bir ayıp olarak üzerinizde kalacaktır. Hatırlanacağı gibi bu tavrınız ilk değil. Geçtiğimiz yıl da aynı yola başvurmuş, ulaşım esnafının çare beklediği bir konuda yine meclise ara vermiş, tıpkı pazartesi yaptığınız gibi birden bire buharlaşıvermiştiniz” diye konuştu.

BÖCEK CEVAP VERDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin böcek, kendisinin hiçbir zaman buharlaşmadığını söyleyerek, “Demokratik yöntemlerle meclisi yönetmeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman Muhittin Böcek buharlanmadı. Bugüne kadar buharlaşmadık. Ocak ayı meclisinde burada olmanıza rağmen bu meclisin açılmaması için oy kullandığınız günleri unutmayın hatırlatırım size. Burada olmanıza rağmen meclisi çalıştırmamıştınız unutmayın. Bu da bir ilk değildir” dedi.

CEP OTOPARKLARINA ZAM

Gündemin 9’ncu maddesinde yer alan ve UKOME genel kuruluyla belirlenen cep otoparkı işletmesinin ANET’in fiyat güncellemesiyle ilgili, 0-15 dakika ücretsiz, 15-30 dakika 2 TL, 30-60 dakika 5 TL, 60-120 arası 8 TL, hastane bölgesi 120 dakika sonra her saati 2 TL, hastane bölgesi hariç 120 dakika sonra her saat 5 TL olarak güncellenirken, oylama sırasında söz alan AK Parti ve MHP grup sözcüleri pandemi döneminden dolayı çekimser olduklarını söylediler.

BAŞKAN VEKİLİ BELLİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde yeterli katılım sağlanamamasından dolayı 15 maddeyle yeniden toplanan ASAT Genel Kurulu’nda yapılan ve seçimlerde Büyükşehir’de görevli başkanvekillerinin ASAT Genel Kurulu’nda da devamına karar verildi. Buna göre başkanvekilliğine Abdurrahman Yılmaz ve Yusuf Emre Ertugan seçildi. Mehmet Tufan ve Mehmet Yüksel asil denetçi, Erkan Demirci ve Şevket Korkut yedek denetçi olarak oy birliğiyle seçildi. ASAT Genel Kurulu seçiminde MHP grubundan gelen davet üzerine Başkan Muhittin Böcek, genel kurulu MHP’lilerin arasında takip etti.