OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan zihinsel engelli İsmail Baş (16), hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan zihinsel engelli İsmail Baş (16), hayatını kaybetti.
Kaza, 23 Ekim Cuma günü saat 13.00 sıralarında, Bolvadin- Emirdağ kara yolunun Belediye Kavşağı mevkisinde meydana geldi. Bolvadin'den Emirdağ yönüne giden M.Y.'nin (35) kullandığı 03 SG 045 plakalı otomobil, bisikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan yüzde 50 zihinsel engelli İsmail Baş'a çarptı. Savrulan İsmail Baş, başını asfalt zemine vurup, ağır yaralandı. İsmail Baş, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede tedaviye alınan İsmail Baş, doktorların müdahalesine rağmen dün yaşamını yitirdi. Olay yerinde jandarmaya ifade veren otomobil sürücüsü M.Y. ise daha sonra serbest bırakıldı.
İsmail Baş için dün Bolvadin Mezarlığı’nda ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Koronavirüs tedbirlerine uyularak yapılan törene Bolvadin Kaymakamı Adem Öztürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, Bolvadin Emniyet Müdürü Ahmet Gürfidan ile koruyucu ailesi ve Bolvadin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevlileri katıldı. İlçe Müftüsü İbrahim Kacaroğlu'nun kıldırdığı namazın ardından İsmail Baş'ın cenazesi toprağa verildi.
Kendisi gibi ailesinin de zihinsel engelli olduğu belirlenen İsmail Baş'ın 2010 yılında devlet korumasına alındığı, 2013 yılından itibaren ise Bolvadin'de koruyucu aileye verildiği öğrenildi.
DHA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 9 Nisan Salı günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Haftalık hava durumu tahminlerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, “Antalya’da önümüzdeki iki gün boyunca yağışı göreceğiz sağanak ve yer yer gök gürültülü. Sağanak yağış gerçekleşecek salı ve çarşamba günü. Perşembe ve cuma günü ise yağış ara verecek fakat Antalya'da hava sıcaklığı genellikle 17 ile 19 derece arasında seyredecek” dedi.
AK Parti Antalya heyeti, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret ederek Kaş’ta artan kaçak villa yapıları ve ilçe genelindeki sorunları görüştü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 7 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 7 Nisan Pazartesi günü Antalya’daki 10 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya'da 9 günlük bayram tatilinin son gününde tatilciler ve kent sakinleri Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Kimi vatandaşlar denize girerken, kimileri ise sahilde kitap okuyup kumsalda oturmayı tercih etti.
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda eski genel başkanların adı okunurken Deniz Baykal’ın adının pas geçilmesi büyük tepkiye neden oldu. Bu durumun üzüntü verici olduğunu söyleyen CHP’li eski milletvekili Yılmaz Ateş,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binalarının açılışını 12 Nisan’da gerçekleştirecek.
Yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Antalya’da da Ramazan Bayramı tatilinde hava, parçalı ve çok bulutlu olacak.
Gençlerin yeni medya ve dezenformasyon farkındalığının artırılmasını amaçlayan “Gençler Arası Medya ve İletişim Projesi” (GAMİP) Antalya Çalıştayı sona erdi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz