'STOK' PAZARI

Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nin karşısında bulunan arazideki ambalajı sökülmemiş sıfır araçlar şok etkisi yaşattı.Araba fiyatlarında artışların yaşandığı şu günlerde onlarca aracın bir otoparkta bekletilmesi akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçulukla ilgili açıklamalarını getirdi.

Artan araba fiyatları karşısında durumu fırsat bilen araba satıcıları, sıfır araçları stoklayıp fahiş fiyattan satışa hazırlıyor. Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Kepez Devlet Hastanesi’nin karşısındaki bir boş araziden sıfır kilometre ambalajı bile sökülmemiş onlarca aracın park halinde bekletildikleri ortaya çıktı. Yaşanan bu olay akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçulukla ilgili açıklamalarını getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, stokçulara göz açtırılmayacağını belirtmesinin ardından, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından stokçulara verilen cezalarda üst limit Perakende Satış Yasası'nda yapılacak düzenleme ile 500 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkarılacağı gündeme gelmişti. 

SATIŞ MÜDÜRÜ YALANLADI

Lider Medya’nın ulaştığı ilgili firmanın satış müdürü ise, stokçuluk iddialarını reddetti. Firmanın satış müdürü, boş arazide bekletilen arabalarının kendilerine ait olmadığını öne sürdü. Ardından firma yetkilisi açıklamasını güncelleyerek araçların bir firmaya satıldığını ileri sürdü.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanvekili Av. İbrahim Güllü stokçuluğun 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara önerilerde bulundu. Güllü, “Stokçulukla ilgili bir duyum ve görüntü varsa bunu mutlaka emniyet güçlerine ve Ticaret Bakanlığı’nın haksız fiyat artışı uygulamasından ilgili birimlere şikayet etmek gerekiyor” dedi.

ESNAF RAHATSIZ

Bölgedeki esnaf ise, arabaların sürekli çekicilerle gelip gittiğini söyleyerek yaklaşık bir aydır arabaların boş arazide bekletildiğini, zaman zaman tırların, yeni arabalar getirdiğini iddia etti. Esnaf ve vatandaşlar, ne olduğu belli olmayan sıfır arabaların boş arazide bekletilmesinden rahatsız olduklarını dile getirdi.