OTOGARLAR DOLDU TAŞTI

Kurban Bayramı tatilini memleketinde ya da turizmin başkenti Antalya’da geçirmek isteyenler Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminaline akın etti. Otobüslerin tam kapasite ile çalıştığı arefe gününde bazı firmalar yoğunluk nedeniyle ek seferler başlattı.

AHMET ARĞILLI/ZEHRA TEKECİ

Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Kurban Bayramı arefesinde büyük bir yoğunluk oluştu.  Otogarda sabah saatlerinde başlayan yoğunluk gece saatlerine kadar sürerken bazı otobüs firmaları ek seferler çıkardı. Bayram telaşının oluşturduğu yoğunluktan memnun olan firmaların ise yüzü güldü.

“OTOGAR HAREKETLENDİ”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan firma yetkilisi Kadir Taşkın, otogarda bayram telaşının oldukça yoğun geçtiğini anlattı. Taşkın yoğunluğun geçtiğimiz yıllara göre daha düşük olduğunu ancak bu sene için normal karşıladıklarını belirterek, “Artan maliyetler nedeniyle firmaların yaptığı değişimler elbette yolculara yansıyor. Bu durum sektörde biraz durgunluk yaratmıştı ancak bayram günleri sevdikleriyle görüşmeye giden vatandaşlarla otogar hareketlendi. Şu an araçlarımız tam kapasite çalışıyor” şeklinde konuştu.

BİLETLER 1 AY ÖNCE TÜKENDİ

Firma şoförlerinden Remzi Özdemir ise bayram nedeniyle otogarda yaşanan yoğunluğun uzun süredir düşen bilet satışlarının ardından sektörü hareketlendirdiğini dile getirdi. Özdemir, birçok firmanın müşterilere yetişmekte zorlandığını belirterek, “Şu an otogarda çok ciddi yoğunluk var. Bu yoğunluk yollarda da söz konusu. Bayram trafiği var diyebiliriz. İnsanlar otobüslerde yer bulamıyor çünkü biletler neredeyse 1 ay önce bitti. Birçok firma bu nedenle ek sefer çıkardı. Artan uçak biletleri fiyatları da bu yoğunluğa etki etti elbette” diye konuştu.

FİRMALAR TEDBİRLİ ÇALIŞIYOR

Yoğunluğun getirdiği telaşın içinde vatandaşların can ve mal kaybı yaşamaması için de tedbirli davrandıklarını aktaran Özdemir, “Otobüslerimizde 3 şoför çalışıyoruz. Bulabilsek 4’üncü kişiyi de alacağız. Çünkü uzun yollarda 4,5 saatte bir dinlenmemiz gerekiyor. Şoför sayısı fazla oldukça kurallar uymak, dikkatli araç sürmek yolcularımızı ve daha güvenli taşımak bizler için daha kolay oluyor” ifadelerini kullandı.

“İYİ Kİ ERKENDEN BİLET ALMIŞIM”

Konya’ya gitmek üzere otogarda bulunan vatandaşlardan Zehra Ölçer de “Bu bayram kız kardeşimi ziyarete gidiyorum. Bayram tatilini onlarla geçireceğim. Son dakika bilet bulamama endişesiyle biletimi 1 ay önce almıştım. İyi ki erken bilet almışım. Umarım güzel bir bayram tatili olur” dedi.