Otogar tıklım tıklım

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini memleketinde ya da tatil beldelerinde geçiren tatilciler dönüş yoluna geçerken Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bayram tatilinin son günü büyük bir yoğunluk oluştu. Otobüs firmaları yoğunluğa yetişebilmek için ek seferler düzenlendi. 

Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla pek çok vatandaş memleketlerine ya da tatil beldelerine akın etti. Tatilde Antalya’ya 1 milyon 20 bin araç ve 7 bin 168 yolcu otobüsü giriş yaparken, kente kara yolu ve hava yoluyla gelen ziyaretçi sayısı da 4 milyona ulaştı. Bayram tatilinin sona ermesiyle dönüş yolculuğuna geçen tatilciler yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Turizm başkenti Antalya’da da Şehirlerarası Otobüs Terminali yolcularla dolup taştı. Otobüs firmaları gelen yolcu talebini karşılayabilmek için ek seferlerle yoğun mesai gerçekleştirdi. 


ŞOFÖRLER ÖNLEMLERİNİ ALDI
Seyahatlerde olası bir trafik kazası yaşanmaması için güvenlik önlemleri aldıklarını belirten otobüs firması yetkilisi Menderes Alaoğlu, “Tatil dönüşü olduğu için yollarda yoğunluklar oluşuyor. Bütün firmalarımız olası bir kaza yaşamamak için teyakkuzda. Firmalarımız iki ya da üç kaptanla seyahat gerçekleştiriyor. Otobüslerimizde yol kontrol takip cihazımız var. Hız sınırını aşmayarak şoförlerimiz seyahatlerini belirlenen saat aralığında gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.


EK SEFERLER DÜZENLENİYOR
Dört milyona yakın ziyaretçi ağırlayan Antalya’da dönüş yolculuğunda otobüsü tercih edenler de terminallerde yoğunluk oluşturdu. Her yıl olduğu gibi bu bayramda da otobüslere talep arttığını ifade eden otobüs şoförü İbrahim Sarı, “Bayram tatilinin son günü olmasına rağmen yoğunluk devam ediyor. Otobüslerimiz dolu gidip dolu geliyor. Bizlerde ek seferler düzenleyerek bayram yoğunluğunu atlatmaya çalışıyoruz” dedi.


“EK SEFERDE YER BULABİLDİM”
Antalya’ya tatile gelen Hamza Ertuş, Eskişehir’den Antalya’ya bayram tatili için geldim, bugün döneceğim. Bir gün öncesinde havalimanına bavul bırakmak için gitmiştim çok kalabalıktı. Aynı yoğunluk otogarda da yaşanıyor. Dönüş biletini internetten alamadığım için otogara geldim. Firmaların seferleri doluydu. Ek sefer sayesinde yer bulabildim” diye belirtti. 


Tatilci Kamille Sadykova ise “Ailemle birlikte şehir şehir gezerek tatil yapıyoruz. Bayramı Alanya’da geçirdik şimdi de İstanbul’a dönüyoruz. Yoğunluk fena değil. Biz sık seyahat ettiğimiz için bizim için normal bir yoğunluk diyebilirim” diye konuştu.