Oto yıkamacılarda toz taşınımı mesai̇si̇

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz hafta verdiği uyarının ardından, Türkiye Libya üzerinden gelen çöl sıcaklarının etkisi altına girdi. Bu durum, özellikle oto yıkamacıları için işleri hareketlendirdi. Toz taşınımının ardından etkili olması beklenen sağanak yağış, oto yıkamacılarının en çok ihtiyaç duyduğu zamanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodlu uyarısıyla birlikte 17 ilde toz taşınımı etkisi beklediğini bildirmişti. Bu iller arasında Afyon, Ankara, Antalya, İzmir ve diğer birçok il bulunuyor. Uzmanlar tarafından nem seviyesinin yükseldiği bu dönemde, vatandaşların dikkatli olması gerektiği de belirtiliyor.  

HER GÜN ARABA YIKANIR HALE GELDİ 

Araçları tozdan etkilenen vatandaşlar araçlarını temizletmek için hızla yıkamacılara yöneliyorlar. Oto yıkamacı Hacı Akyel, toz taşınımının ardından işlerinin yoğunlaştığını ifade ederek, “Toz taşınımı nedeniyle işler yoğunlaştı. Çünkü biz insanlar, arabalarının temiz olmasını istiyor. O yüzden araba kirlenir kirlenmez hemen yıkamaya getiriyorlar. Dün yıkattılar bugün toz yakıyor yine getirip yıkatıyorlar. Kendi arabamın başına da geldi. Hani derler ya terzi kendi söküğünü dikemez diye. Dün arabamı yıkattım. Sabah bir uyandım araba berbat durumda. Mecbur yine yıkadık. İşlerimiz yoğun bu aralar” dedi.  

RENKLİ ARABALAR DAHA UZUN SÜRÜYOR 

Akyel, bu dönemde özellikle renkli araçların temizliğinin daha uzun sürebileceğini ifade ederek, “Şu an elimizde yıkadığımız arabada da tozlaşma olmuştu. Şu an bir detaylı temizlik yapılacak. Hem pasta cila çekilecek, ondan sonra tozlar yapışmış baya bir işlemiş. Çalışıyoruz. Araçtan araca yıkama süresi değişiyor. Renkli arabalarda özellikle daha bir uzun sürüyor işlemi. Çünkü iyice leke bırakıyor. Onu güzelce bir sirkeyle falan yıkamamız gerekiyor. İlaçlarla yıkamamız gerekiyor. Beyaz arabalar biraz daha kolay, onda leke bırakmıyor” ifadelerine yer verdi. 

Hava durumuna bağlı olarak müşteri akışının değiştiğini söyleyen Akyel, “Hava biraz böyle kapalı yine toz, bulut yağacak gibi duruyor. İnsanlar bir de korkuyor bekletiyor aracı, yine yağarsa diye yıkatmayarak bekletiyorlar. Hava kapalı. Normalde daha hızlı oluyor. Bugün kapalı olduğundan dolayı hatta bir çalışanımız izinli. Ama yine üç dört tane sırada bekleyen araba var” dedi.