OTO TAMİRCİLERDE BAYRAM SESSİZLİĞİ

Her yıl bayram tatillerinde şehir dışına çıkacak vatandaşların ilk durağı olan araç bakım servisleri ve oto tamircilerde, Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatil kararı alınmamasının ardından beklentinin altında bir sakinlik yaşanıyor.

Fatma ARSLAN/İrem Güneybaz

Antalya’da araç bakım servislerinde ve oto tamircilerde bayram öncesinde başlayan, arefe gününe kadar devam eden yoğunluk dönemi bu yıl Ramazan Bayramı öncesi oldukça sakin geçiyor. Her yıl bayram dönemlerinde büyük bir yoğunlukla çalışan esnaflar ise vatandaşların yükselen maliyetler nedeniyle rutin kontroller dışında herhangi bir işlem yaptırmaya yanaşmadığını söylüyor.

“BÖYLE DURGUNLUK GÖRMEDİM”

 Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan oto tamircisi Mustafa Dede, 20 yıldır Antalya Eski Sanayi Sitesi’nde oto tamirciliği yaptığını anlattı.

Yaklaşık 10 yıldır böyle bir durumla karşılaşmadığını söyleyen Dede, “10 yıldır kendi dükkanımda çalışıyorum ancak bu kadar durgun bir bayram öncesi dönem görmedim. Şu an burada çok büyük bir yoğunluk var diyemeyiz. Vatandaşlar tamir işlemleri için geliyorlar. Araç bakımı için ise masraflara yönelik müşterilere fiyat verdiğimizde birçok işlem maddi sıkıntılar nedeniyle eleniyor” dedi.

Dede bayram tatili öncesinde yakın çevrelerinde dahi herhangi bir bakım talebi olmadığını vurgulayarak, “Çevremizdeki dostlarımıza tatilde memleketlerine gitme ihtimallerine karşı bakım yapıp yaptırmayacaklarını soruyorum. Ancak akaryakıttaki fiyatlar nedeniyle gidemeyeceklerini söylüyorlar. Bizler ilk defa böyle bir dönemle karşı karşıya kaldık” diye konuştu

“AREFE GÜNÜ AÇMAYACAĞIZ”

Geçen yıllarda bayram öncesinden arefe gününe kadar büyük bir yoğunluk yaşandığını aktaran Dede, şöyle konuştu:

“Biz bayram öncesi arefe günü dükkanımızı açar, öğlen sonuna kadara vatandaşlarımıza hizmet vermek için çalışırdık. Bayram öncesinde gece yarısına kadar çalışır, diğer gün için işler alırdık. Bu sene akşam 18.00’de dükkanımızı kapatıyoruz. Arefe günü ise dükkan açmamaya karar verdim. Burada bulunan esnafların yüzde 95’ide aynı kararı aldı.”

“VATANDAŞLAR ARABALARINA MASRAF YAPAMIYOR”

Usta İsmail Türkan ise, son dönemde en çok yağ bakımı ve balata kontrolü yapıldığını anlattı.

Vatandaşların değişim işlemlerine sıcak bakmadığını belirten Türkan, “Şu anda vatandaşlar arabalarına masraf yapamıyorlar. Ancak sıkıntı yaşanması durumunda araçlarını kontrole getiriyorlar. Büyük bir bakım işi talep etmiyorlar. Geçen yıllarda bayram dönemlerinde şu an yaptığımız işin on katını yapıyorduk. Kapıda araçlar sıraya dizilirdi, boş vaktimiz olmazdı. Şimdi ise yoğunluk yok. Dükkanları erken kapatıp evlerimize gidiyoruz” ifadelerini kullandı.