OTİZMLİ KIZI İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Eşini 6 ay önce koronavirüsten kaybeden, biri otizmli iki çocuğuyla tek göz odada yaşam mücadelesi veren İbrahim Karkale, otizmli kızının sağlığı için yardım eli bekliyor. Hayatını çocuklarına adayan baba İbrahim Karkale, “Tek isteğim, kızıma maddi manevi bir destek” dedi.

Antalya’da birisi otizmli iki çocuğuyla birlikte tek göz oda da yaşama tutunmaya çalışan 46 yaşındaki baba İbrahim Karkale, eşini 6 ay önce koronavirüsten kaybetti. Eşini kaybetmeden önce benzinlikte çalıştığını ancak 6 aydır işsiz olduğunu belirten baba İbrahim Karkale, kızının iyileşmesi için elinden geleni yaptığını ifade ederek, kızı için yetkililere yardım çağrısı yaptı. Eşini kaybettikten sonra kızının hastalığının daha fazla nüksettiğini ifade eden Karkale’nin tek isteği, kızının bir an önce sağlığına kavuşması.

“DESTEĞE İHTİYACI VAR”

Otizmli kızı Nazan’ın iyileşmesi için elinden geleni yaptığını ancak iyileşmesi için bir desteğin olması gerektiğini ifade eden İbrahim Karkale, “6 ay önce eşimi kaybettim. Bir tanesi özel 2 çocuğum var. Diğer evladım liseye gidiyor. Annesinin kaybından sonra davranış bozukluğu daha çok arttı, neredeyse yüzde yüze çıktı. 6 aydır kızım çok sıkıntılı zamanlardan geçiyor. Çok saldırgandı, komşularla kavga ediyordu. 10 gündür farklı bir doktora götürüyorum, biraz daha iyi. Bir doktor olmazsa diğerine, diğeri olmazsa başka doktora götürüyorum. Elimden geldiği kadar psikolojisini düzeltecek şeyler konuşuyorum. Nazan’ın özellikle manevi bir desteğe ihtiyacı var. Çocuğumun iyileşmesi için yardım bekliyorum ama çocuğuma ben kendim bakacağım, kimseye veremem. Ne olursa olsun kızımı veremem, mümkün değil, dayanamam” diye vurguladı.

“BENİ MANEVİYAT ZORLUYOR”

Devletten bakım maaşı aldığını ancak otizmli kızına bakmak zorunda olduğu için çalışamadığını belirten Karkale, “Şu an çalışamıyorum. Devletimiz, bakım maaşı olarak bin 800 liralık yardım yapıyor. Çocuklarımın ihtiyaçlarını şu an görüyor. Ev sahibim kira almıyor. Biraz birikimim vardı, bu zamana kadar onunla idare etmeye çalıştım. Beni maddiyat değil, maneviyat zorluyor. Kızımın böyle olması beni zorluyor ama sabrediyorum, dayanıyorum ben. Çocuğum düzelecek inşallah, bunun için uğraşmaya çalışıyorum. Tek amacım, isteğim bir an önce kızımın düzelmesi ve sağlığına kavuşması” ifadelerini kullandı.

“ODUN, KÖMÜR İHTİYACIMIZ OLACAK”

Kızına elinden gelen desteği veren baba Karkale, “Kızıma hem babalık, hem annelik yapıyorum. Kız çocuğu bakımı zor. Kızıma, annesi gibi bakıyorum. Yemeğini, çamaşırını, banyosunu, temizliğini her şeyini yapıyorum. Haftada dört, beş gün özel çocukların gittiği okula götürüyorum. Tek umudum çocuğumun iyileşmesi. Benim kendim için değil, çocuğum için maddi manevi yardım gerekli. Devletten aldığım yardımı sadece çocuğumun bakımı için kullanıyorum. Şu an çalışamıyorum ve kış geliyor. Soba kuracağız, odun ve kömür ihtiyacımız olacak. Elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.