OTEL ÇALIŞANLARI EYLEMDE!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde otel çalışanları paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Eylemde ‘‘paramızı hala alamadık, artık sabrımız kalmadı’’ diye sloganlar atıldı.

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Kumköy’de hizmet veren bir otelde çalışanlar, uzun süredir maaşlarını alamadıklarını söyleyerek otelin önünde eylem yapıp, paralarını istediler. Sürekli oyalandıklarını ve artık eylem yapmaktan başka çareleri olmadığını söyleyen maaş mağduru çalışanlar bir kez daha şikayetlerini dile getirerek otel yetkilisinden alamadıkları maaşlarını istediler.

Maaş mağduru çalışanlar, hakları olan bir parayı istediklerini dile getirerek sözlerine şöyle devam ettiler.

‘’ Burada insanları sürekli oyalıyorlar, paramızı istediğimiz yetkili eylem yapmayın diyor, 6 ay sonra alırsınız diyor. Otel müdürü ayakta durmak istiyor, ayakta kalmak istiyor da biz nasıl ayakta duracağız. Birisi bize bunun cevabını versin.

Bir hafta önce kurban kesmişler işimizi yolumuza koyduk diye. Böyle mi yoluna koyacaklar. Kısacası buradaki yetkili bize kesinlikle ödeme yapmıyor. Vermiyor paramızı. İki oteli var, çarşıda bir sürü yeri var yufkacıya kadar borcu var 5 kuruş parayı kimseye ödememiş. Hepimiz burada toplandık, hepimiz mağduruz bir senedir paramız yatmıyor yatacağı söyleniyor, oteli açacaklarını söylüyorlar ama ne zaman bilmiyoruz. Patron da ortada yok zaten. Para da yok.

5 yıla yakındır bu otelde çalışıyorum hepimiz mağduruz sabrımız kalmadı eğer para yatmazsa bu oteli açtırmayacağız para yatmadığı sürece eylemlere devam edeceğiz.Bir kıştır zor durumdayız, iki aylık maaşımız var vermediler.  4 ay oldu oteli kapatalı. Kredi çekiyorlar ödeme yok. 5’i 10’u , 15’i bekliyoruz sürekli. Haram zıkkım olsun verdiğimiz emekler. Başka bir şey diyemiyorum.  Burada bir çok  kişinin alacağı var. Kiminin bir maaşı var kiminin 2 maaşı var. Kiminin 15 bin alacağı, kiminin 20 bin alacağı var. Yani 2019’dan beri devam eden bir şey bu. Sürekli oyalama, sürekli kandırmaca. Biz paramızı istemekten yorulduk usandık, onlar yorulmadı. Bu zaman oldu hala yatacak biz maaşlarımızı alacağız. Biz maaşlarımızı istiyoruz. Emeğimizi istiyoruz, emeğe saygı. Paramızı versinler yeter artık. Başka bir şey istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz.’’

Ayrıca, Kasım 2020’de yine otelin önünde eylem yapan mağdur çalışanlara otel sahibi tarafından paralarının ödeneceği yönünde sözler verilmiş ancak  Aradan geçen 3- 4 ay geçmesine rağmen hala paralarını alamadıklarını alamamışlardı.

HABER MERKEZİ