OSMANLI USULÜ 'İYİLİK' HAREKATI
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi üyesi iş insanları, bir Osmanlı yardımlaşma geleneği olan “zimem defteri” uygulamasıyla mahalle bakkallarında bulunan veresiye defterlerini satın alarak vatandaşların borçlarını sildi.
MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Boğaçhan Göksu organizasyonunda bir araya gelen hayırsever işadamları yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşları unutmadı. Genç MÜSİAD Antalya Şube Başkan Yardımcısı Ebubekir Yıldız, zimem komisyonu üyeleri ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen yardım çalışmalarına, mahalle muhtarları da katılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlar tespit ediliyor.
MÜSİAD, GELENEĞİ YAŞATIYOR
Zimem defteri uygulamasıyla yoksul mahallelerde yaşayan ve veresiye defterindeki borcunu ödeyemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçları kapatılıyor. Ramazan ayının başından bu yana Erenköy, Fatih, Çamlıbey, Düden Mahallesi ve Kanal mahallelerinde ihtiyaç sahiplerinin yaraları sarılırken, Ramazan ayı sonuna kadar birçok mahalleye ulaşılması hedefleniyor.
NAKİT DESTEĞİ DE SAĞLANIYOR
İhtiyaç sahibi vatandaşların Ramazan ayında da yanında olan ve yardımlarını esirgemeyen MÜSİAD Antalya Şubesi ayrıca, kumanya ve nakit desteği de yapıyor. Her gün 30 koli kumanyayı sahura kadar ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Genç MÜSİAD Başkanı Ebubekir Yıldız, “İftar sonrası sahura kadar olan süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşları evinde ziyaret edip kumanya yardımı ve alışveriş kartı veriyoruz. Birikmiş kira ve fatura borcu olanları nakdi yardımda bulunarak borçlarını kapatıyoruz. Sadece Ramazan ayında değil her zaman bu uygulamayı yapıyoruz. İbadetin ön planda olduğu Ramazan ayında ise daha çok yardımda bulunuyoruz” dedi.
YARDIMLAR PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR
Yardımların paylaştıkça çoğaldığını söyleyen Genç MÜSİAD Başkanı Ebubekir Yıldız, “Yaptığımız yardımı yakın çevremizde ne kadar çok paylaştıysak yardımlar da o kadar çok oldu. Dün başımıza gelen olayda veresiye defterini ödemeye bakkala gittik. Tamamını ödedik. Bakkal sahibi kendisinin yardım için biriktirdiği paraları bize verdi. ‘Benim bunu ödeyeceğim ihtiyaç sahibi vatandaş kalmadı ben bu parayı size vereyim siz benim yerime dağıtın’ diyerek yardımını esirgemedi. Vatandaş isim olarak kimin ödediğini bilmiyor. MÜSİAD adı altında çevremizden gelen yardımları her zaman için ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıracağız. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın da bana ulaşması yeterli olacaktır” diyerek yardım çağrısında bulundu.