OSMAN ÜLKER’DEN MURATPAŞA SORULARI

AK Parti Antalya Muratpaşa ilçe Başkanı Osman Ülker, geçtiğimiz cumartesi günü bir basın toplantısı yaptı. Birçok konuya değindi. Benim yıllardır yazdığım konular nihayet İçişleri Bakanlığı raporlarına girdi.

Osman Ülker basın toplantısında en can alıcı olarak CHP'li Muratpaşa Belediyesi için, “Aldığımız duyumlar diyoruz. Neden? Çünkü AK Partili meclis üyelerine bilgi vermiyor, raporu saklıyorlar. Şeffaf değiller. Bunu AK Partili bir belediye başkanı yapsa "Raporları gizliyorlar" diye ortalığı ayağa kaldırırlardı. Günlerdir harıl harıl savunma hazırlıyorlar. Tüm CHP'li meclis üyelerinin bilgileri var, ancak AK Partili meclis üyelerine bilgi vermiyorlar” dedi.

Bu da bize Antalya’da, eleştiri getirmeye başladı. Sonunda, sitemimizi dile getirme fırsatı oldu. Muratpaşa Belediyesi, yıllardır takip eden biri olarak anlatayım. Ekim ayında; İdari hukuk için 7 gün süre verilerek savunma isteyen müfettişler, 24 Kasım’da kamu zararları nedeniyle tam tamına 164 sayfalık kamu zararı dosyasını Muratpaşa Belediyesi’ne gönderilmiş ve bu kamu zararlarının giderilmesi savunma verilmesi, itiraz ve son tenkitler için 30 gün süre verilmiştir.  

Raporun konuları sadece ilgili müdürlüklere kendi birimini ilgilendiren kısımlar halinde gitmiş bulunmaktadır. Rapor sadece AK Parti’den değil kendi müdürlüklerinden bile gizleniyor Muratpaşa Belediyesi’nde... Yıllarca Murat Kat bize düşman ondan yazıyor diye parti içerisinde bir algı oluşturdular bu şekilde gittiler. Bugün baktığımızda işin öyle olmadığı net ortaya çıkıyor... Peki neler mi var Raporda? Daha Muratpaşa Belediyesi için yayınladığım tüm konular var.

Doğru ve tarafsız bir haber anlayışıyla her zaman devletimin ve haklının yanında olarak yaptığım haberlerin kamu zararları dosyasının içeriğinde olduğunu söyleyebilirim. İş bitim belgesi, yapı kullanma izin belgesi, yapı ruhsatı düzenlemesinde usulsüzlükler, 1 kat kaçak çıkma imar olayları... İşe gelmeden maaş alan bankamatik müdürleri, fazla ödenen mesai ücretleri…

Kânunda sözleşmeli personel sınıfında olamayan kişilerin sözleşmeli personel yapılarak çalıştırılması ayrıca 2018 Sayıştay Raporunda 3 kişinin ismi belirtildiği halde devam edilmesi, eksik imzalı düzenlenen hak ediş dosyasına ödeme belgesi ( SAHTE) düzenlenmesi ve ödenmesi, belediyeye bağışlanan arsaların mahkeme kararı olmaksızın mirasçılarına verilmesi, usulsüz atamalar…

belediyede müdür vekili sayısının çok olması, yurt dışı harcamalar, iptal edilmiş ve tamamlanmamış organizasyonlara ödeme belgesi düzenlenmesi, keyfe keder araç kullanımı, elden ödemeler, usulsüz satın alma işlemleri, hak ediş dosyaları düzenlenmesi, ihaleye ve edimin ifasına fesat, Falez A.Ş şirketin yönetimine işçi kadroyu personeli yönetim kurulu üyesi yapılması ve aylık ödenmesi gibi... Yüz milyonlarca kamu zararları tespit edilmiştir.  

Şimdi Muratpaşa Belediyesi bu rapora savunma yazıyor...  Dün olduğu gibi bugün de halkın menfaatini koruyacağız doğruları siz değerli okuyucularımıza duyuracağız...  Kalın Sağlıcakla...