OSB’NİN ASİSTİ, GOLÜ GETİRDİ

Yazımın başlığına bakıp sakın bir maç sonu yazısı falan yazacağımı zannetmeyin. Ben size bugün sanayicilerin haklı mücadelesinin sonucunu anlatacağım. Bu mücadele öyle böyle bir mücadele değil. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 5-6 yıllık ekspertiz mücadelesi.

Yıllarca süren mücadele nihayet OSB’nin lehine sonuçlandı.  Başka bir yerde bu sürede bu mücadele olsa ya takımlar sahadan çekilir, ya da farklı bir mağlubiyet ortaya çıkardı. Ama öyle olmadı. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve ekibi 5-6 yıldır yılmadan mücadele edip sonuca ulaştı.

Ne mi oldu?

Bu ekspertiz denen müessese Antalya OSB’yi değersizleştirmek için sanki el birliği yapmışçasına her seferinde bir metrekare arsayı 500 liranın üzerine çıkarmadı. Hal böyle olunca ya kredi oranları düştü bu da yatırıma yansıdı.

İşte operasyona karşı mücadele eden Bahar ve ekibi sonunda haklı çıktı. Devlet Antalya OSB’nin gerçek değerini gördü. Arsaların metrekare fiyatı 856 liraya kadar yükseltildi. Hal böyle olunca da OSB’nin değeri kat kat arttı. Bir anda değeri 1.8 milyar lira birden yükseldi.

Şimdi gelinen noktada bu yatırım ve istihdamın artışını da sağlayacak. Sonuçta yatırım olunca kenet ekonomisinin de katma değeri yükselecek. İşte bu mücadelede elde edilen sonucun haklı gururunu OSB Başkanı Ali Bahar ve ekibi düzenlendiği basın toplantısı medya ile paylaştı.

Hatta Bahar, verilen mücadele yerel medyanın önemine dikkat çekti. Çünkü bastırılan kitapçıkta mücadelenin başlangıç tarihi gazete kupürlerinde yer alıyordu.

Bahar bunu jest olsun diye değil, yerel medyanın önemini ve hakkını teslim etmek için yaptı. Nihayet yerel medyanın hakkını teslim eden biride böylelikle ortaya çıkmış oldu,

OSB Başkanı Bahar’ı dinlerken bazı cümleleri dikkatimi çekmiş ve yazımın başlığını da bundan dolaya atmıştım. Çünkü Bahar’a göre işadamları ve STK’lar derslerine iyi çalışır ve iyi bir asist yaparsa devlette gereğini yapıyordu.

Tıpkı ekspertiz konusu da böyle olmuş. Antalya OSB yönetimi iyi çalışmış ve iyi asist yapmış. Sporda da öyle değil mi bu işler. İyi çalışır iyi asit yaparsanız sonuca ulaşır ve farklı bir netice elde edersiniz. Bunun için Ali Bahar ve ekibini kutlamak gerekir.

Benim değinmek isteğim bir nokta daha var. Dün Ali Bahar bir müjde daha verdi ki ekspertiz konusu kadar önemliydi. Antalya OSB’ye teknopark getiriliyor. Türkiye’de örneği yok. 50 kuluçka merkezi olacak ve 60 tane de start-up içine girecek.

Bunun içinde 30 tane arazi tahsis edilmiş. Yani 30 tane yeni fabrika. 7.5 milyon metrekarede 280 fabrika, 55 bin metrekarede 140 tane inovasyon ve ar-ge firması olacak. Bir ekspertiz mücadelesi nasıl farklı sonuçla kazanıldığının açık ve net göstergesi bu son bölüm olmuştur.

Yolunuz açık olsun.

DEVLETİMİZE GÜVENİN

Son günlerde herkes bir yurt terranesi tutturdu gidiyor. Parklarda öğrenci olmayanları battaniyelere sarıp sarmalayıp eylemlerle algı oluşturmaya çalışılıyor.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya tepki gösterip dikkat çekmişti. Ben hep şunu söylüyorum, “Bizim devletimiz büyüktür, hem de sanılandan daha çok. Yeterki siz güvenin” diye.

İşte dün buna bir açıklama Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan geldi. Vali Yazıcı,  2 bin 600 kişilik KYK öğrenci yurdu açılışının gün saydığını söyledi. Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde yapımı devam eden ve kısa sürede faaliyete geçecek olan yurtların barınma sorununa çözüm getireceğini ifade etti.

Yurtlar öyle yapılmış ki öğrenciler kendilerini evlerinde hissedebilecek konforda. Vali Yazıcı’nın açıklamalarında satır aralarına bakıldığı zaman devlet babanın her daim var olduğunun göstergesi.

Bazıları bunu istese de istemese de maalesef devlet baba her zaman büyüktür. Bizim ülkemizde babalığını her daim göstermiş ve göstermeye de devam etmektedir.

Tabi bu barınma meselesi hemen biter mi? Bitmez. Ama bu açılacak olan yeni yurtlar ile sorunun büyük bir bölümü çözülür. Bununla da kalmaz yeni yurt yapımı da bunları takip eder.

BU DA NEREDEN ÇIKTI

İstanbul’da taksicilerin kısa mesafeye gitmeme zırvasına bir yenisi de Antalya’dan eklendi. Kısa mesafeye gitmeme değil işi beğenmeme oldu bunun adı.

Şimdi bazı taksiciler gideceğiniz yeri söylediğiniz zaman “Gitmem” demiyor veya diyemiyor. Ya ne diyor, “Aracım rezerveli başka bir yere gideceğim.”

Yahu kardeşim yapmayın etmeyin bir de siz başımıza iş çıkartmayın. Daha yeni zam aldınız. Taksi metleriniz yeni ayarlandı. Allah bol kazançlar versin ama müşteriyi de yolda bırakmayın be,

Eğer Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası da bu işe bir çözüm bulamıyorsa söyleyecek tek söz var o da, “Kır direksiyonu şarampole.”