OSB’DE SALGININ ETKİLERİ SİLİNİYOR

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, pandemi sürecinin etkilerini Lider TV ekranlarında anlattı. Başkan Bahar, ortaya koydukları çalışmalarla pandeminin olumsuz etkisini geride bırakma çabası içinde olduklarını belirtti.

Lider TV’de gazeteci İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp-sunduğu Turuncu Koltuk programının bu haftaki konuğu Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar oldu. Bahar, pandeminin gölgesinde sanayide çarkların nasıl döndüğünü Lider TV ekranlarından canlı yayında anlattı.Pandemi gölgesinde OSB’nin çok iyi bir şekilde ilerlediğini belirten Bahar, “Büyük artışlarla ilerliyoruz. Tabi bizimde sorunlarımız çok büyük. Ülkenin gündemindeki enflasyon, artan maliyetler, ham madde maliyetlerimiz nedeniyle gerçekten stresliyiz. Sanayi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi özel sektör ülkenin dinamiklerini ayakta tuttu. Bir gün dahi iş yerimize gitmemezlik yapmadık. Pandemi gölgesini bu şekilde atlattık. Bizim gölgemiz pandeminin üstüne düştü” ifadelerini kullandı.

ANTALYA OSB BİLİM HAVZASI OLABİLİR

Sadece turizm destinasyonlarının olduğu bir yerde başka sanayi dalları olmayacak diye bir kanun yok diyen Bahar, “Antalya’da bu örneği ortaya koymamız gerektiğini düşünüyorum. Zamanı geldiğinde burası da bilim havzası olabilir. Tıpkı Las Vegas gibi büyük sanayilerin olduğu bir yer olabilir. Hafif sanayinin ya da katma değer bir sanayinin olabileceği bir yer olabilir. Bundan 5-6 yıl öncesinde ben bunu söylemiştim. Bugün baktığımızda bunun etkilerini görebiliyoruz. Antalya Organize Sanayi bölgesinde kurduğumuz teknoparkla, kurduğumuz okulla biz bunun temellerini attık” dedi.

OSB PLANLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

Bahar, OSB’nin Antalya ihracatına olan katkılarına dikkat çekerek, “Aslında bu bir planlama işi. Yani işin kültürünü oluşturmanız gerekiyor. Biz bunun temellerini önceden planladık. Biz Organize Sanayi Bölgesi olarak bilime, geleceğe ve eğitime temel atıyoruz. Bizim bütün projeleri nokta nokta adım adım incelememiz gerekiyor. Bizler Organize Sanayi Bölgesi olarak gençlere değer katmak, geleceğimize teminat oluşturmak için büyük atılımlar yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“140 TANE ŞİRKET SIĞDIRIYORUZ”

Teknoparkın şehre birçok katkı sağlayacağını belirten Bahar, “Antalya OSB’de 7,5 milyon metre kare de 280 tane fabrikamız var. Fakat biz 55 bin metre karelik bir alana 140 tane şirket sığdırıyoruz. Yani geçmişte metre kare büyüklüğüyle ölçülen şirket büyüklüklerini,  şimdi biz daha küçük alanlarda daha büyük katma değerleri 55 bin metre kareye sığdırıyoruz.  Antalya’da yerli ve milli üretimin artırılması, orta ve yüksek teknoloji ürünlerin Ar-Ge faaliyetlerinin bir ekosistem içerisinde yürütülmesi ve teşvik edilmesi, girişimcilik sisteminin geliştirilmesi, üniversite-sanayi iş birliğinin artırılması, katma değeri yüksek ürünlerin tasarımı, üretimi ve ihracatının yapılması hedeflerimiz” diye konuştu.

MELEK YATIRIM FONU

Pandemi nedeniyle Melek Yatırım Fonu çalışmalarını ertelediklerini söyleyen Başkan Bahar “Eğer pandemi olmasaydı biz bir ay sonra yani bu kasım ayında Melek Yatırım Fonu’nu yani G20’den sonra en büyük organizasyonu Antalya’ya getirmiş olacaktık. Pandemi nedeniyle bir yıl sonrasına programladık. Bizim buradaki amaçladığımız şey para olmadan yatırım yapacak olan insanları Melek Yatırım Fonu ağımıza kaydedeceğiz. Sonra buradaki hâkim heyetlerimizle, buradaki değerlendirmelerle, uzmanlarımızla doğru yatırımları doğru şirketleri, doğru yatırımları, doğru fikirleri, doğru yatırımcılarla buluşturacak bir platform oluşturmayı planlıyoruz. Sonrasında da bu fonla melek yatırımcılarının fikirlerini finansmanla buluşturmak istiyoruz” dedi.