OSB’DE EKSPERTİZ ÇÖZÜME KAVUŞTU

Antalya Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Tenis İhtisas Kulübü‘nde gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Bahar, yaklaşık 5 yıldır mücadele ettikleri ekspertiz sorununu başarı ile çözdüklerini bildirdi.

Mustafa KOZAK, Sadık Çetin SADAK

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar öncülüğünde, OSB’deki sanayi parsellerinin değerleme standartlarının yeniden düzenlenmesi süreci ve düzenlenmenin Antalya’ya, ülke ekonomisine, sanayi sektörüne ve iş dünyasına sağladığı katkılar konulu basın toplantısı düzenlendi. Başkan Ali Bahar, yaklaşık 5 yıldır mücadele ettikleri ekspertiz sorununu başarı ile çözdüklerini bildirdi.

EKSPERTİZ ÇÖZÜME KAVUŞTU

Yaklaşık 5 yıldır mücadele ettikleri ekspertiz sorununda başarılı olduklarını dile getiren Başkan Bahar, “Geçmişi yaklaşık 5-6 yıla dayanıyor. Bu tip konular inat ettiğinizde, vazgeçmediğinizde sıkı sıkıya takip ettiğinizde gerçekten çok zor bir konu olmasına rağmen başardık. Biz OSB olarak ekspertiz işinde başarılı olduk. Şu anda Antalya OSB’nin 1 metrekare alanının değeri 856 TL’dir. Bu değerlendirilirken 300 liradan 500 liraya kadar değerlendiriliyordu. Neredeyse 3’te 1’ine hatta 4’te 1’ine kadar indiği yer vardı. Bu işin çözümünde yerel basının yaptığı işler çok değerli oldu. Antalya OSB’nin değeri 1.8 milyon TL’dir. Bu mülkün artan değeri değil bu bizim yatırım gücümüzün artan değeridir” diye konuştu.

“DAYANIŞMAYA İHTİYACI VAR”

Yeni süreç hakkında da bilgi veren Başkan Ali Bahar, "Makinelerimizin hiç değeri yokken, çatılarımızın üzerindeki güneş panelleri, trafolar ve teknolojik ürünlerimizin de makine olarak ekspertizin içerisinde dahil olmasını gündeme getirdik. Bunda da başarılı olduk. 4 Mayıs 2021'de İyi Uygulamalar Kılavuzuna bizim bu yaptığımız çalışmalar girdi. Arkadaşlarımıza bu tarihten sonra ekspertiz yaptırdık, 856 TL yazmadılar ama 800 TL yazdırmayı başardık. 5 milyon 700 bin metrekare tahsis edilmiş Antalya OSB'nin şuanda alanı mevcut. Geçmişte 500 TL, şimdi 800 TL. Ortaya çıkan rakam Antalya OSB'nin değeri 1.8 milyar TL. Bu mülkün artan değeri değil bu bizim yatırım gücümüzün artan değeridir. Bunları adım adım kanaviçe yapar gibi yaptık. Birlik ve beraberlik içerisinde daha yapacağımız çok şey var. Hepimizin dayanışmaya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

UZMANLARCA DEĞERLENDİRİLECEK

Geçmişte icradan satılan bir fabrika varsa o fabrikanın değeri ile ölçüldüğünü dile getiren Başkan Bahar, Ankara'ya davet edildiğini belirterek durumu şöyle açıkladı: "Bu 5 yıllık bir mücadelenin telefonu oldu. Biz toplantıya giderek, kendimizi çok iyi ifade ettik. Dersimize çok iyi çalışarak belgelerimizi teslim ettik. Biz bu konuyu en üst seviyeden gündeme getirdik. Ekim 2020'den yapılan o toplantıdan sonra 6 tane daha toplantı yaptık. Sonucunda bir yere vardık. Vardığımız yer, OSB Müteşebbis heyetinin belirlediği rakamın değerleme uzmanlarınca dikkate alınması konusunda bir sonuçla masadan kalktık. Geçmişte bizim değerimiz icradan satılan bir fabrika varsa o fabrikanın değeri ile ölçülüyordu.”