ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA YAPILACAK

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, yaklaşık 5 bin sporcunun katılımıyla 2024 Dünya Masterler Şampiyonası organizasyonunun Antalya’da düzenleneceğini açıkladı.

Lider Haber’de yayınlanan İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp sunduğu Turuncu Koltuk programına konuk olan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Dünya Masterler Şampiyonası organizasyonunun 2024 yılı kasım ayında Antalya’da düzenleneceğini ve turizm kenti Antalya’ya büyük bir katkı sağlayacağını ilk kez Lider Haber ekranlarından duyurdu. Oryantiring organizasyonuna katılımın fazla olacağını bu nedenle turizme da katkı sağlayacağını ve sponsorların da devreye girmesi gerektiğini aktaran Çolakoğlu, şöyle konuştu:

“2024 yılı kasım ayında Antalya’da düzenlenecek Dünya Masterlar Şampiyonası’na yaklaşık 5 bin sporcunun katılacağı bekleniyor. Antalya yerelinde özellikle sponsorlarımızın devreye girmeleri ve kendi bölgelerine sahip çıkmaları gerekiyor. Antalya turizm bölgesi, gelecek insanlar da masterlar yani belirli bir yaşın üzerindeki insanlar misafirimiz olacak. Bu da bir hedef kitlesi. Turizme müthiş bir katkısı olacak. El birliği ile çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzle çalışmalarımızı yapıyoruz. 2024 Dünya masterlar Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Bölgenin bir değeri olacak. Sürdürülebilir olması için uluslararası arenada oryantiring festivaline dönüştürebiliriz. Ülkemiz için de turizm gelirlerinin artması hedeflenmekte, bunun bilincinde ve farkındayız. Biz de spor federasyonu olarak onların çalışmalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de uluslararası organizasyonlar düzenlemek için çalışmalarımız devam ediyor.”