ORYANTİRİNG İLE 10 GÜN BOYUNCA SPORA DOYULACAK

Antalya NEO Doğa Sporları Kulübü koordinesinde organize edilen Şehit Süleyman Demirel Uluslararası Oryantiring Antrenman Kampı 18-28 Şubat 2021 tarihleri arasında aşağıdaki program çerçevesinde gerçekleşecek.

 Oryantiring sporunun karakteristik özelliği gereği, sporcuların her birinin bireysel olarak farklı zaman aralıklarında çıkış noktasına gelmesi, haritalarında çizili olan parkurları diğer sporcularla hiçbir temas ortamı oluşmadan bireysel olarak koşmaları ve yine farklı zaman aralıklarında antrenmanlarını tamamlamaları münasebetiyle, pandemi şartları göz önüne alındığında uygulanabilecek en güzel doğa sporlarından birisi olarak biliniyor.

TÜRKİYE’DEN 153 SPORCU KATILACAK

Antalya NEO Doğa Sporları Kulübü antrenman kampına; İsviçre, Litvanya, Rusya, Ukrayna ve Türkiye’den 153 sporcu iştirak edecek. Türkiye’den kampa katılan sporcular arasında Oryantiring Milli Takımının sporcuları da buluyor.

10 GÜN BOYUNCA DOLU DOLU ANTRENMAN

Her gün Antalya’nın farklı bölgelerinde antrenman yapma şansı bulan sporcular, özellikle kış şartlarında ülkelerindeki soğuk hava şartlarını bertaraf ederek, bölgemizde 10 gün boyunca dolu dolu antrenman yapma fırsatı yakalayacak. Spor ve alternatif doğa turizmi faaliyetlerini kapsayan oryantiring sporunda ilerleyen yıllarda şartların normale dönmesiyle daha fazla grupların Türkiye’ye gelerek antrenmanlara ve yarışmalara katılacağı, pandemi şartlarına rağmen, mevcut kampa katılan sporcu sayısında da görüldüğü ifade ediliyor.

HABER MERKEZİ