ORTALIK SİYASETİN HARMAN YERİ GİBİ!

Bizde her şey biter bir tek seçim bitmez. Hayatımızın her anı seçim. Doğmadan başlar bizde seçim telaşı. Anne hamile kalır en iyi doktoru seçer, doğum yaklaşır hastane seçer.

Bebek dünyaya gelir en iyi kıyafetler seçilir. Bebek büyür okul çağı gelir okul seçilir. Okula gider öğretmen seçer. Okul başlar sınıf başkanı seçilir. Sonra okul takımına seçilir.

Çocuk büyür dershane, üniversite ve meslek seçilir. Okul biter iş hayatı başlar eş seçimi ile yeni bir yaşam başlar. Seçim, seçim, seçim. Biter mi? Bitmez. Bu kez siyasette seçim başlar.

Yani bizde her şey biter bir tek seçim bitmez. Seçimler ülkesi maşallah. Daha mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi yapıldı. Daha mürekkebi bile kuramadı bu iki seçimin.

Hal böyle iken gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerin heyecanı ve tartışması çoktan başladı bile. Hem de ne başlangıç. Ortalık harman yerine dönmüş durumda.

Henüz 6.5 ay gibi bir süre var mart seçimine. Mevcut bazı belediye başkanları nabız yoklarken, bazıları kendi kafasından adaylığını açıklayıp sahaya indi bile.

Hatta bazı adayımsı isimler Ankara'yı komşu kapısı yaptı. Genel merkezlerine şirin görünme turlarına çıkanların sayısı da her gün artmaya başladı. İşi gücü hizmeti bıraktılar.

Geçen hafta Antalya yerel medyasındaki haberlere şöyle bir göz gezdirdim. “Kim neyi yazmış kim kimi aday göstermiş veya öyle görmek istemiş” diye. Çünkü herkesin kendine göre bir adayı var.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ortalık sessiz ama medyaya göre harman yeri. Dış kulvardan Fatih Altaylı bile Antalya’ya kadar 6’LI GANYAN oynamış durumda.

CHP’de durumlar karışık. Mevcut Belediye Başkanı Muhitin Böcek “TEK RAKİBİM KENDİMİM” havasında. Ama işin aslı öyle değil. İç kulvardan çifte atak var.


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu da ortaya atılan iki isim. Seçime kadar aday sayısı biraz daha artacak tabi.

Ancak asıl seçim kavgası CHP Antalya İl Başkalığı için. Mevcut atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz ile Nilüfer Deveci arasında rekabet var. Bir de eski Milletvekili Devrim Kök var. Eski Milletvekili Nail Kamacı’nın da adı kulislerde konuşuluyor.


CHP Antalya İl Başkanlığı seçimi için hem içten hem de dıştan çok müdahale var. Tıpkı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçiminde olduğu gibi. Ortalık hayli karışacak!


Gelelim sessiz ve derinden çalışmalarını sürdüren AK Parti’ye. Her ne kadar sessizlik hakim gibi görünse de AK Parti’de de Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yoğun bir kulis faaliyeti var.

Henüz partinin yetkili organları isim zikretmese de “BEN HAZIRIM” mesajı veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ilk aday adayı gibi. Ancak TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE!

Yine dış kulvardan Fatih Altaylı’nın oynadığı 6’LI GANYANA göre Eski Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu aday adayı falan değil ADAY!

Ancak Çavuşoğlu’nun AGC Başkanı İdris Taş’a yaptığı açıklamaya göre ADAY DEĞİL! Bana göre de öyle. Bildiğim kadarıyla kendisi NATO GENEL SEKRETERİ olmak üzere!

Gelelim AK Parti tarafından yaptırılan parti içi ve dışı anketlere. Buna göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görülmek istenen iki isim var.


Biri Milletvekili Mustafa Köse, diğeri eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel. Her ne kadar anketlerde geçmese de Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın adı da dillendiriliyor.


Antalya’da özellikle AK Parti kanadının 2024 Yerel Seçimi için göz ardı etmemesi gereken bir isim var. Yeni dönemde AK PARTİ TAKIM KAPTANI Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olacak!

Bakan Ersoy, AK Parti’nin aday belirleme süreci başta olmak üzere birçok çalışmayı yürüten ekibin başında. İnce eleyip sık dokuyacak ve hatasız bir karar verilmesinde önemli etken olacak.

Ortaya bazı iddialar atılsa da henüz erken olduğu için MHP kanadı susmayı ve sessiz kalmayı tercih ediyor. İYİ Parti’de ise eski Milletvekili Nesrin Ünal’ın adı konuşuluyor.

Gelelim Kepez’e. Tütüncü’nün adaylığına kesin gözüyle bakıldığı için koltuğuna aday adayları da her geçen gün artıyor. Tek resmi aday adayı İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Bahattin Bayraktar.

Bayraktar’dan sonra eski İl Başkanı Rıza Sümer’in adı ortaya çıkıyor. Her ne kadar Sümer resmi bir açıklama yapmasa bile NET ADAY olarak gösteriliyor. Tabi AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin de adını yabana atmamak gerek!


Genel Merkez tarafından aday gösterilme süreci öncesi henüz sessizlik hakim. Ancak bu ay sonuna kadar yarış kızışacak gibi. Yerel medyaya göre kavga erken başladı.

CHP’de de durum farklı değil. BÜFE KURNAZI Önder Kurnaz’ın adı Kepez Belediye Başkan Adaylığı için ön plana çıkıyor. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Önceki Dönem CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan adını da yabana atmamak gerek.


Ancak Kepez’de hiç kimsenin beklemediği bir isim son anda ortaya çıkacak. O isim sürpriz yapmadan isterseniz o sürprizi ben yapayım. Bir yere not edin! CHP’nin Kepez Belediye Başkan Adayı bir dönem AK Parti’de de siyaset yapan Mesut Kocagöz.


Antalya merkezde Muratpaşa’da ise ilginç bir durum var. Yazılıp çizilenlere bakılacak olursa Ümit Uysal Büyükşehir Adayı olursa yerine eski Milletvekili Doktor Niyazi Nefi Kara aday gösterilecek.

Lakin bana gelen son duyumlara göre ise ATSO’nun eski Başkanı Davut Çetin’in CHP’den Muratpaşa Belediye Başkan Adaylığı kesin gibi. Tabi siyasette 24 saat çok uzun bir süre 6 ay ise 6 yıl gibi.


Bir başka senaryoya göre ise AK Parti’den Büyükşehir Aday Adayı olarak konuşulan Hakan Tütüncü Muratpaşa Adayı gösterilecek. Nedeni ise Kepez’de 3 dönemi doldurması!

Konyaaltı’nda durum ise farklı. CHP’den mevcut Belediye Başkanı Semih Esen aday gibi görünüyor. Yerine ise eski İlçe Başkanı Onur Duruk adaylığını açıkladı. Esen, bunun önünü kesmek için geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı.




AK Parti Konyaaltı’nda ise henüz bir hareketlilik yok. Her ne kadar bir kadın aday çıkarılması görüşü hakimse de netleşmiş bir isim siyasetin harman yerine atılmış değil.

Geldik Döşemealtı’na! CHP’den Belediye Başkanı olan ve son seçimi neredeyse FOTO FİNİŞ kararı ile kazanan Turgay Genç’ten ilçe halkı illallah etmiş durumda. Hizmet desen yok, işçi maaşları çoğu zaman ödenmemiş. Zaten kendisi yine Konyaaltı’na heves ediyor.



AK Parti’de tek resmi aday İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Bekir Kıvrım ve adı geçen iş adamı ve Muratpaşa eski Başkan Adayı Cihan Bulut. Burada da işler karışık.


Bir tarafta yıllarca partinin yükünü çeken, kimsenin sokağa çıkmaya cesaret bile edemediği dönemde kapı kapı dolaşan Bekir Kıvrım diğer tarafta paranın gücünü kullanan Cihan Bulut.


Eğer Döşemealtı’nda bir anket yapılacak olursa ortaya çıkacak tek ismin Bekir Kıvrım olacağına eminim. Hele hele ilçe halkına tek tek sorulacak olursa illaki kendilerinden birini görmek isteyeceklerinden daha da eminim.

Bakalım Döşemealtı’nda AH DE VEFA MI yoksa PARANIN GÜCÜ MÜ tercih edilecek hep birlikte göreceğiz. Bu arada partisi olmayan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer’in ise bütün adaylara “ÇEKİLİN TEK ADAY BEN OLAYIM” mesajını da unutmayalım.


Aksu’da durum daha vahim. Mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin’in yeri garanti görünmüyor. AK Parti kulislerine göre yeni bir isim arayışı var. Ancak AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’in buradaki kararı önemli olacak.


Lakin TOPLAMDA BİLGİSAYAR görünümlü İYİ Parti’nin durumu vahim gibi. Çok sessiler ve bu kopacak fırtınanın habercisi gibi. HDP’nin kimi destekleyeceği ise henüz net değil.

Diğer ilçelere de önümüzdeki günlerde değineceğim. Oralarda da SİYASETİN HARMAN YERİNE atılan isimler ve konuşulacak çok şey var.