ORMANSIZ BİR YURT, VATAN DEĞİLDİR

Yeşil bir Türkiye için geçtiğimiz yıl, ‘Geleceğe Nefes’ sloganıyla başlatılan etkinlik kapsamında bu yıl 11 Kasım saat 11.11’de tüm Türkiye’de fidanlar toprakla buluştu. “Bugün fidan, Yarın nefes’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte Antalya’nın 19 ilçesinde 50 bin fidan dikildi

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, daha yeşil bir Türkiye için başlatılan Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Varsak Kirişçiler mevkiinde fidanların toprakla buluşturulmasına destek oldu. Etkinlikte konuşan Vali Yazıcı, “Şehrimiz ağaç ve orman zenginliği bakımından Türkiye’nin önde gelen illerinden olsa da biz bu yeşilliğimizi ve orman varlığımızı daha da arttırmaya devam edeceğiz. Ormanlar hepimizin bildiği gibi bir ülkenin akciğerleri, en büyük zenginliği ve yaşam kaynağıdır. Ormanlarımızı koruyup kollamak ve hatta çoğaltmak hayat felsefemiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

TEDBİRLİ FİDAN DİKİMİ

Halen tüm dünyayı etkilemekte olan koronavirüs pandemisiyle ilgili korunma tedbirlerine azami ölçüde uyularak, 2020 yılı ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Antalya genelinde 19 ilçede, 50 bin fidanın toprakla buluştuğunu belirten Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, “Vatandaşların ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacıyla 11 Kasım saat 11.11 de, il genelinde 50 bin fidanımızı toprakla buluşturduk” şeklinde konuştu.  

FATMA ARSLAN