ORMAN DEĞİL HAYVAN MEZARLIĞI

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nin hemen yanı başındaki ormanlık alanda, sayısız kedi ve köpek ölüsü bulundu. Alanda kepçeden düşen hayvan ölüleri, damar yolu açılmış köpek ve kediler üzerinde kullanılan tıbbi atıklar bulundu.

Faruk ÇELİK, İrem GÜNEYBAZ

Kepez Ünsal Mahallesi’ndeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi yakınlarında bulunan ormanlık alanda, sayısız kedi ve köpek ölüsü bulundu. Olaya şahit olan vatandaşlar ise hayvanların Büyükşehir Belediyesi tarafından ormana usulsüzce gömüldüğü ileri sürdü Ahmet Düzen isimli bir hayvansever, “Akşamüzeri köpeğimi gezdirirken kepçenin içerisinde hayvan cesetleri olduğunu gördüm. Daha sonra çalışanlara sordum hayvanların hastalıktan ve kavga ederken öldüğünü söyledi. Daha sonra bende videoya çekmeye başladım. Çekmemi de istemediler” dedi.

ORMAN DEĞİL, HAYVAN MEZARLIĞI

Duruma kayıtsız kalmayan Düzen, çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşınca hayvanseverlerde olaya dahil oldu ve cesetlerin bulunduğu alanda kazı çalışmaları başladı. Ormanlık alanda kazdıkları yerden kedi ve köpek cesedi çıktığını belirten, Safiye Çakmak ise, “Görüntüleri gördükten sonra bu alana geldik. Kazmaya başladığımızda hayvanların ölüsünü bulmaya başladık. Küreklerle kazabildiğimiz kadar kazdık ama iş makinelerinin kapatmış olduğu yerlerde çalışmak oldukça güç. Bu ormanlık alan adeta hayvan mezarlığına dönmüş. Yürüdüğünüz her yerden hayvan cesedi çıkıyor” diye konuştu.

“BU NASIL BİR İNSANLIKTIR”

Bir diğer hayvansever Özlem Gezici de, ormanlık alanın her köşesinden kafatası ve kemiklerin çıkarıldığını söyledi. Gezici, “bir insan boyu kadar kazdık. Devreye savcılık girdi. Kazımı durdurdular. Veteriner hekim bekliyoruz. Kepçeler gelirken hayvanları da düşürmüşler. Bir yerden kedi ve köpekler çıkıyor. Muhtemelen yeni ölmüşler. Daha tedavisi bitmemiş hayvan ölüsü bulunuyor. Kollarında ve bacaklarında damar yolu var. Daha vücutları taşlaşmamış, yani ölümlerinin üzerinden çok geçmemiş. Bu nasıl bir insanlıktır” dedi.

TIBBİ ATIKLAR KAFALARI KARIŞTIRDI

Kazı çalışmasında bulunan Safiye Çakmak, “ Bize bir deste ölüm raporu getirildi. 30 40 tane köpek aynı anda ölmüş. Birçok da kedi bulunuyor. Bu hayvanların hepsi birden aynı gün mü öldü? Alandaki tıbbi atıkların ne işi var. Demek ki bu köpekler bir şekilde burada uyuşturuldu. Neden bu şırıngalar burada? Derhal bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.