ORMANALI ÖĞRENCİLER AKVARYUMLA BULUŞTU

İbradı Ormana Mahallesi’nde yaşayan çocuklar ve gençler akvaryumu gezdi. Çocuklar, sualtı dünyasının zenginliği ile ilk kez tanışırken, geziye büyük ilgi gösterdi.

İbradı Ormanalı gençler ve çocuklardan oluşan 45 öğrenci, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçesinin tanıtımı için sergilenen “Toroslar Sizi Çağırıyor” isimli fotoğraf sergisini gezdiler. Öğrenciler daha sonra sualtı dünyasının güzelliğiyle ilk kez tanıştı. Dünyanın en büyük macera ve en büyük tünel akvaryumu gezisinde şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler hayatları boyunca unutamayacağı bir gün geçirdi.

ÖĞRENCİLER MUTLU

Akvaryum gezisine katılan Begüm Kocakulak, Ormana’dan Özgüven Vakfı ve Ormana Gençlik Derneği sayesinde akvaryuma gelme fırsatı bulduklarını söyledi. Akvaryuma yaklaşık 40 arkadaşı ile geldiklerini söyleyen Kocakulak, “ Buraya ilk defa geldik. Buranın içini her bölümünü gezme fırsatı bulduk. Çok eğlendik ve çok güzeldi. Özellikle kar dünyasında inanılmaz eğlendik. Orası muhteşem ve inanılmaz muhteşem bir yer. Arkadaşlarımız inanılmaz eğlendiler. Mumdan heykelleri gördük. Hepsi gerçekçiydi. Dünyanın en büyük tünel akvaryumunda yürüme fırsatımız oldu. Çok sevdik ve çok eğlendik. Çok mutlu bir gün geçirdik. Bizleri buraya getirerek bizlerle burada ilgilenen gezdiren yetkililere çok teşekkür ediyorum” dedi.  

DENEYİM YAŞADILAR

Ormana Özgüven Vakfı Başkanı ve Ormana Gençlik Yönetim Kurulu üyesi Tolga Özgüven, Ormana’nın çocuklarını akvaryumu gezdirmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ormana Vakfının ve derneğinin birçok sosyal projelere destek verdiğini anlatan Özgüven,  “Akvaryum ile Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinin ortaklaşa yaptıkları proje kapsamında bölgemizin çocuklarına sundukları bu resim sergisi şansı büzüm için çok değerli. Bizde bu kapsamda Ormanamızın çocuklarını buraya getirdik ve onlara güzel bir gün geçirttik. Akvaryumun daha önceden sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okullara desteklerini duyuyorduk. Ancak bizim gibi uzak bir noktaya da bu destekleri veriyor olması bizi çok hoşnut bıraktı. Bizde hem vakıf hem de dernek olaraktan elimizden geldiğince gençlerimizi buraya getirerek akvaryumun bu güzelliklerini farklı bölümlerini göstermeye gezdirmeye gayret ettik. Onlara değişik bir deneyim yaşattık ”dedi.

HABER MERKEZİ