ORMAN YANGINLARI

Osmanlı’yı koruyamazsan öz memleketin elden gittiği gibi tüm İslam dünyası sahipsiz kalır. Hem yetim hem öksüz hem bakımsız hem rezil hem perişan olur. Gör Suriye’nin, Irak’ın, Yemen’in halini.

***

Eğer ormanları koruyamazsan o zaman memleket çöl olur. Kel olur, çorak olur, oksijensiz olur, yeşilsiz ve nesilsiz kalır. Soluyacak hava bulamayız, gölgesinde oturacak ağaç bulamayız.

***

Osmanlı’yı dıştaki şer güçler, içteki hainler, vatansızlar, şuursuzlar, hayalperestler, batı hayranları, kendini bilmezler, yel akıllılar, başkalarının aklıyla hareket edenler ve Enver Paşa gibi maceracılar yıktı.

***

Ormanlarımızı da dışarıdan gelen eğitimli düşmanlar, içteki anız yakan şuursuzlar, sigarasını söndürmeden atan vicdansızlar, mangalını söndürmeden giden bilinçsizler ve menfaatçiler yaktı.

***

Biz 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesi’nden beri 900 küsur yıl imparatorluğumuzun genişlemesinde ve gerilemesinde milyonlarca şehitler verdik ve bu hal kıyamete kadar devam edeceğe benzer.

***

Adem babamızın oğlu Kabil’in kardeşi Habil’i şehit etmesiyle başlayan bu hal ancak kıyamet sabahı son bulur. Tecrübeler bunu gösteriyor. Rabbim semalarımızdan ay yıldızlı bayrağımızı, minarelerimizden ezanımızı ve topraklarımızda silahlı kuvvetlerimizi eksik etmesin (Amin).

***

Dış ve iç düşmanlarımızın hedefi bellidir. Müslüman Türk’ü Anadolu ve Trakya’dan atıp bu güzelim toprakları paylaşmaktır. Onun için birbirimizi sevelim; vatanımıza, toprağımıza ve ormanlarımıza sahip çıkalım. Başka Türkiye yok.

OKULLAR AÇILIYOR

Okullarımız yeni tabirle ‘yüz yüze eğitim’ ile açılıyor. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz içerisinden bu yıl sınava girecek olanları yoğun bir tempo bekliyor. Sürekli değişen sınavların ismi ne olursa olsun hayatın da uzun bir sınav olduğunu belki bugün anlamasalar da yarınlarda idrak edeceklerdir.

***

Çocuklarımızı eğitim ve öğretimden alıkoyacak tüm sorunları geride bırakmışızdır umarım. Şefkatli ve bilge öğretmenleriyle aynı sınıfta göz temasıyla ders yapmanın tadı başka hiçbir şekilde olmaz.

***

Özellikle pandemi sürecinde iyice yaygınlaşıp anne babalardan çocukları ayıran tablet ve telefonlara en azından hafta içi ara vermeleri gerekiyor. Günümüzde bunu sağlamak ne kadar kolay olabilir bilemiyorum ama çocuklarımız ve gençlerimiz için en büyük tehlike maalesef ki bunlar.

***

BİREYSELLEŞİYORUZ

Sosyal medya aracılığıyla sosyalleştiğimiz söylemiyle hepimiz bireyselleşiyoruz. Umarım okul döneminde kısa bir ara verdirebiliriz çocuklarımıza. Tüm yavrularımıza geleceklerinin şekilleneceği, isimlerinin önüne gelecek unvan için çıktıkları bu yolda başarı ve mutlu bir hayat diliyorum.