Orhan Çevik için veda yemeği düzenlendi

Macaristan’a Güvenlik Ateşesi olarak atanan Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik onuruna veda yemeği düzenlendi.

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Macaristan’a Güvenlik Ateşesi olarak atandı. Orhan Çevik ve eşi Sevilay Çevik için veda yemeği düzenlendi. Veda yemeğine İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Birim Amirleri, çeşitli rütbelerden personel ve aileleri katıldı.

 

Antalya'da iki yıl süren görev süresi boyunca yaşadıkları zorlu günlere ve elde ettikleri başarılara değinen Orhan Çevik veda konuşmasında, "Öncelikle bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  2022 yılının yine böyle bir Ağustos ayında Antalya İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladım. Antalya'nın yeri hem bende hem de ailemde çok farklı kalacak. Burada bu görevi ifa etmek bana da nasip oldu. Geriye dönüp baktığım zaman çok zor günler de geçirdik. Zorlu günleri, zor görevleri hep birlikte alnımızın akıyla atlattık. Bu görevi ifa ederken tek gayemiz Antalya halkının huzuru ve güvenini tesis etmekti. Bu iki yıl boyunca da bunu en iyi şekilde yapmaya gayret ettiğimize inanıyorum.

Sayın Valilerimizin liderliğinde, görev paydaşlarımız kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, basın temsilcilerinin ve Antalya halkının yadsınamaz desteğiyle, bir hedefe odaklanıldığında nasıl ulaşılacağını görme şansımız oldu. Zor zamanlardan geçtik ancak çalışırken hiç yüksünmedik. Yaptığımız işin Devlet işi olduğunu her zaman kendimize hatırlatıp şükrederek yolumuza devam ettik. Öyle görünüyor ki; Antalya halkı devletinin her daim yanındaydı. Bizlerden hayır dualarını hiç eksik etmediler.

Ailem ve ben aranızdan güzel hatıralarla ayrılıyoruz. Bizde ayrı bir yeri olan Antalya'ya veda zamanı geldi. Şüphesiz hatamız kusurumuz olmuştur. Hakkınızı helal edin. Emniyet Teşkilatında küslük olmaz. Üst her zaman kucaklayıcı ve bağışlayıcı, deyim yerindeyse babadır. Baba evladına zarar gelmesin diye çabalar. Tüm çabalarımız sevgidendir. Her birinizi çok seviyorum.

Sözlerime son vermeden önce; 1983 yılından bu yana, kendimizi bu devletin kollarına bıraktığımız günden beri şiar edindiğim bir şey var; Aslolan Devlettir. Devlet yönetiminde kurumlar kalıcı, kişiler ise geçicidir. Baki olan kubbede hoş bir seda bırakmaktır” ifadelerini kullandı.

 

Çevik, sözlerinin sonunda emniyet teşkilatının bir aile olduğunu vurgulayarak, “Bugün hep birlikte büyük bir aile isek bunun sebebi sizlersiniz. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Orhan Çevik ve eşi Sevilay Çevik'e emekleri için teşekkür ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.