Orhan Çevik’e duygusal veda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçtiğimiz hafta Macaristan’a İçişleri Müşaviri olarak ataması yayımlanan Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen veda töreniyle uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yayımlanan atamalar dahilinde emniyet müdürü değişen 16 ilden biri de Antalya olurken, 11 Ağustos 2022 tarihinde atanan Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Macaristan'a İçişleri Müşaviri olarak atandı.


Antalya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende emniyet teşkilatındaki görevli polislerle ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi Çevik’i uğurlamaya geldi. Çevik’in eşi Sevilay Çevik eşlik ettiği törende emniyet mensupları ve katılımcılarla tek tek vedalaştı. Bu sırada görevlerini yapan basın mensuplarını da unutmayan Çevik basın çalışanlarıyla da anı fotoğraf çekilerek vedalaştı.


“MESLEK HAYATIMIN EN ZOR GÜNÜ”

Macaristan'a İçişleri Müşaviri olarak atanan Orhan Çevik emniyet binası önünde yaptığı açıklamada, herkesten helallik isteyerek, “Bizler büyük bir aileyiz. Güçlü bir aileyiz. Hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Sizlerin huzurunuzda meslektaşlarıma, arkadaşlarıma birlikte çalıştığımız ekibimize de ayrıca sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü gece gündüz of demeden, puf demeden, büyük bir gayretle, enerjiyle özellikle olağanüstü bir gayretle bugünlere gelebildik. İnşallah daha da ileriye gidecektir. Ben sağlık, başarı haberlerini duydukça kesinlikle mutlu olacağım. Çünkü her şey halk için, vatandaş için Devletimizden Allah razı olsun. Daima Antalya halkının vatandaşının memnuniyetini en üst perdede tuttuk. Birinci ilkemiz vatandaş memnuniyeti olarak göreve başladık. Biz devletin bir parçasıyız. Burada tek amacımız, vatandaşımızı orta yerde bırakmamaktır. Bunu başardık. Bundan sonra da devamı gelecektir. Hakkınızı helal edin. Allah'a emanet olun. Teşekkür ederim" dedi.


ÖZEL BİREY CEVİZ’DEN ÖZEL VEDA

Konuşmasının ardından emniyet teşkilatındaki müdür ve polislerle tek tek tokalaşan Çevik’i gözyaşları içerisinde elinde pastası ile bekleyen Özel birey Mustafa Can Ceviz ile de sarılarak vedalaştı. Ceviz’in getirdiği pastayı kesen Orhan Çevik ve Sevilay Çevik o sırada gözyaşlarını tutamadı. Sevilay Çevik, Ceviz’e sarılarak bir annesi olarak her zaman yanında olacağını belirtti. Uğurlama programına katılan Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin de üzerinde Çevik'in isminin yazılı olduğu Antalyaspor'un yeni sezon 'Yörük Geçidi' formasını takdim etti. Çevik ve eşi makam otomobiline binerek, trafik ve yunus timlerinin konvoyuyla emniyet müdürlüğünden ayrıldı.