ORGİLL'İN DİZİ

Galatasaray ve Karagümrük maçlarında sarı kart cezası sebebiyle kadroda sadece Fredy - Doğukan değişiklğine giden Ersun Yanal, Angolalı futbolcunun geri dönmesiyle birlikte formasını teslim etti. Yanal, mecburi bir değişiklik dışında son 3 maçın kadrosunu bozmayarak, bir anlamda transfer gelene kadar 'ideal kadrom budur' dedi.

Galatasaray karşısında hücum anlamındaki kısır oyununun ardından Karagümrük mücadelesinde daha pozitif bir futbol ortaya koyan Antalyaspor'un Göztepe karşısındaki stratejisi merak ediliyordu. 6-0'ın buhranından kurtulmak için Galatasaray maçında savunmayı düşünen ve istediğini alan Ersun Yanal, iç sahada oynadığı Karagümrük maçından sonra yine benzer anlayışa geri döndü. Topu rakibe veren ve daha çok Amilton'un önüne atılacak toplarla kontra atak yapma düşüncesini oyuncularına empoze eden Ersun Yanal, deplasman oyun anlayışını belirlemişe benziyor.

İlk yarıda ortaya koyulan 'sıkıcı' futbol, futbolsever olarak pek çoğunun hoşuna gitmezken, 'doğru oyun' olması sebebiyle başarılı olarak nitelendirilebilir.

Antalyaspor'un temkinli futbolunun karşısında Göztepe de ileri çıkmakta zorlanınca Ersun Yanal'ın ikinci yarıdaki hamleleri galibiyeti getirdi. Yapılan değişikliklerle birlikte daha etkili hücum yapan Antalyaspor'da galibiyeti getiren gol de sonradan oyuna dahil olan bir isimden geldi. Karagümrük maçında çok iyi bir oyun ortaya koyan Doğukan Sinik, bu başarısını Göztepe karşısında taçlandırırken, Süper Lig kariyerindeki ilk golünü atmasıyla da ayrıca mutluluk yaşadı.

Maçın kırılma anının kahramanı ise şüphesiz Dever Orgill oldu. İlk yarının son anlarında bu sezonun suskun golcüsü Orgill, çizgi üzerinden diziyle öyle bir top çıkardı ki belki de gol olsa maçın senaryosu çok başka olacak ve Antalyaspor galibiyeti çıkaramayacaktı. Sezonun ilk yarısı itibariyle hayal kırıklığı yaratan Jamaikalı futbolcu, savunma anlamında yaptığı bu katkıyla galibiyetin mimarlarından birisi oldu.