ÖREN YERLERİNE 16 BİN ZİYARET
Antalya'nın Demre ve Kaş ilçelerindeki 6 ören yerini bu yılın mart ayında toplam 19 bin 104 kişi ziyaret ederken, sağlanan toplam gelir miktarı 440 bin 683 lira olarak gerçekleşti.

Antalya'nın Demre ve Kaş ilçelerindeki 6 ören yerini bu yılın mart ayında toplam 19 bin 104 kişi ziyaret ederken, sağlanan toplam gelir miktarı 440 bin 683 lira olarak gerçekleşti.
Demre'de bulunan dünyaca ünlü Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni mart ayında 6 bin 318 kişi ziyaret etti, karşılığında 194 bin 500 lira gelir sağlandı. Demre'deki Likya Birliği'nin 6 büyük kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ni mart ayında 4 bin 958 kişi ziyaret etti ve karşılığında 138 bin 537 lira gelir elde edildi. Demre'de karada olan fakat karayolu ulaşımı olmayan Simena Antik Kenti'ni mart ayında 794 kişi ziyaret etti ve karşılığında 7 bin 126 lira gelir sağlandı. Batı Antalya'daki tek müze olan Demre'deki Likya Uygarlıkları Müzesi'ni mart ayında 668 kişi ziyaret etti, karşılığında 2 bin 310 lira gelir sağlandı. Demre'deki 4 ören yerini mart ayında toplam 12 bin 738 kişi ziyaret etti ve karşılığında 342 bin 473 lira gelir sağlandı.
Kaş'ta bulunan Likya Birliği'nin başkenti olan Patara Antik Kenti'ni bu yılın mart ayında 4 bin 923 kişi ziyaret etti, karşılığında 87 bin 570 lira gelir sağlandı. Kaş'ta bulunan UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Xanthos Antik Kenti'ni mart ayında 1443 kişi ziyaret etti ve karşılığında 10 bin 640 lira gelir sağlandı. Kaş'ta bulunan iki ören yerini bu yılın mart ayında toplam 6 bin 366 kişi ziyaret etti ve sağlanan gelir ise toplam 98 bin 210 lira oldu.
Demre ve Kaş ilçelerinde bulunan 6 ören yerini bu yılın mart ayında toplam 19 bin 104 kişi ziyaret ederken, sağlanan toplam gelir miktarı da 440 bin 683 lira olarak gerçekleşti. Bölgeye gelen yabancı turistlerde ise ilk iki sırayı Ruslar ve Ukraynalılar aldı.
DHA
Giderek kutuplaşan bir ortamda diplomasinin rolünü ve temel ilkelerini yeniden tanımlama yolunda diyaloğa ilham vermeyi amaçlayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kentin turizminin hareketlenmesine de katkı sağlıyor.
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer turizminde şubat ayında yolcu hareketliliğinin geçen yıla göre yüzde 509,3 artışla 29 bin 826 olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, kruvaziyer turizminde yıla yolcu rekoruyla başlanan Türkiye'de, iki ay üst üste ay rekoru kırıldığını ifade etti.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz