OPSİYON KULLANILMADI PAZARLIKLAR BAŞLADI

Süper Lig’de sezonun ikinci yarısına damga vuran isimler arasında yer alan Haji Wright’ın 1.5 milyon euro olan satın alma opsiyonunun Antalyaspor tarafından kullanılmadığı ortaya çıktı. Satın alma opsiyonu için sürenin nisan ayı sonunda tamamlandığı öğrenilirken, bonservisin daha düşük bir bedelle alınması için pazarlıklar başladı.

Süper Lig’de çıktığı son 7 maçta 7 gol ve 1 asistlik performans sergileyerek en formda santraforlar arasında yerini alan ABD’li golcü Haji Wright ile ilgili olarak Antalyaspor Kulübü’nün kararı belli oldu. Sezon başında Sönderjyske takımından kiralanan 24 yaşındaki golcünün sözleşmesinde yer alan 1.5 milyon euroluk satın alma opsiyonunun süresinin geçtiği ve Antalyaspor’un Danimarka ekibine olumlu geri dönüşte bulunmadığı öğrenildi.

BONSERVİS BEDELİNDE İNDİRİM İSTENİYOR

Nisan ayının sonuyla birlikte sözleşmede yer alan satın alma opsiyonu geçersiz hale gelirken, Kırmızı-Beyazlılar daha düşük bir bedelle Haji Wright’ın bonservisi almak istiyor. Danimarka ekibine ilk teklifini sunan Antalyaspor’a henüz olumlu bir geri dönüş olmadı. Danimarka kulübünün ikna olmaması halinde golcü futbolcu, gelecek sezon Kırmızı-Beyazlı formayı giyemeyecek.

17 PUANA KATKI KOYDU

35 hafta sonunda 52 puana sahip olan Antalyaspor’un topladığı bu puanların 17’sine Haji Wright tek başına direkt katkı koydu. Son olarak Trabzonspor filelerine bıraktığı golle takımına 1 puan kazandıran ABD’li yıldız, bu sezon 3-1 kazanılan Rizespor maçında 3 gol, 1-0 kazanılan Başakşehir maçında 1 gol, 2-1 galip gelinen Altay maçlarında 1 gol ve 1 asist, 4-1 galip gelinen Hatayspor karşılaşmasında 2 gol, 3-1 galip gelinen Alanyaspor maçında 1 gol ve 1-1 tamamlanan Kayserispor mücadelesinde 1 gol atarak takımının çıkışına önemli bir katkı sağladı.

KENDİ MAAŞINI ÇIKARDI

Takımının topladığı 17 puana direkt etki eden Haji Wright, bir anlamda kendi maaşını da çıkarmayı başardı. Sezon boyunca Antalyaspor’dan 450 bin Euro alacak Haji Wright, kaydettiği gol ve asistlerle birlikte alınan 5 galibiyet ve 2 beraberliğin mimarı oldu. Her galibiyete 2.7 milyon TL, beraberliğe de 1.3 milyon TL verilen Süper Lig’de Haji Wright, skor katkısıyla kulübüne 16.1 milyon TL (yaklaşık 1 milyon Euro) kazandırdı.

SON YILLARIN EN BAŞARILI GOLCÜSÜ

Antalyaspor’un bu sezonki en golcü oyuncusu olan Haji Wright, bin 636 dakikada 12 gol kaydederek, Kırmızı-Beyazlılarda son yılların en başarılı istatistiklerinden birinin sahibi oldu. 136.3 dakikada 1 gol ortalaması tutturan genç futbolcu, Samuel Eto’o’yu geride bırakarak Ömer Şişmanoğlu ve Mevlüt Erdinç’in ardından son 10 yılda Antalyaspor formasını giyen en başarılı golcü olmayı başardı.

KARİYER REKORUNU EGALE ETTİ

Antalyaspor formasıyla bu sezon Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda 13 gole imza koyan Haji Wright, kariyer rekorunu da egale etti. Profesyonel takımlarda bugüne kadar en yüksek gol sayısına geçen sezon Sönderjyske formasıyla 36 maçta 13 gol ile ulaşan Haji Wright, bu sezon ise aynı sayıya 32 karşılaşmada ulaştı. ABD’li futbolcu, kalan 3 haftada en az 1 gol daha atması halinde kariyerinin en iyi sezonunu geçirmiş olacak.

DÜNYA KUPASI YOLU AÇILDI

Antalyaspor’da gösterdiği başarılı performansla ABD Milli Takımı’nın da dikkatini çeken Haji Wright, Dünya Kupası’nda da boy gösterebilir.

Haziran ayında Dünya Kupası öncesi 4 hazırlık maçının yapılacağı bir kamp düzenleyecek ABD Milli Takımı kadrosuna Haji Wright'ın da davet edileceği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Teknik Direktör Gregg Berhalter, Cameron Carter-Vickers ile birlikte Haji Wright'ı kadroya dahil etmeyi planladığını resmen duyurdu. Golcü futbolcunun Dünya Kupası’na gitmesi halinde değerinin daha da yükselmesi bekleniyor.