ONLARIN KUTSALI CAN KURTARMAK

ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine boğulma vakalarına yönelik gönderilen genelge kapsamında cankurtaran tedbirleri artırıldı.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

İçişleri Bakanlığı son dönemde meydana gelen boğulma vakalarına karşı valilikleri uyardı. Bakanlık gönderdiği genelge ile valiliklerden sosyal donatı alanları yeterli görülen ve can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet gibi yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenmesini ve kamuoyuna duyurulmasını istedi. ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bulunan dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde de cankurtaran ekipleri tedbirleri sıkılaştırıldı.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Konyaaltı Sahili Can Kurtaran Birim Şefi Murat Gümüş, yaz ayları dolayısıyla artırılan tedbirlerin daha da sıkılaştırıldığını söyledi. Gümüş, “Konyaaltı Sahili’nde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Genelge kapsamında tedbirlerimizi artırdık. Can kurtarma botlarımızı hazırladık ve yeni botlar talep ettik. Şu an onların gelmesini bekliyoruz. Sezon boyunca boğulma vakalarını en az kayıpla kapatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“GÖZLERİMİZİ DENİZDEN AYIRMIYORUZ”

Gümüş, cankurtaranların bölgedeki çalışma alanlarının oldukça geniş olduğunu belirterek, “Ekibimiz Konyaaltı Sahili’nde bulunan varyant bölgesinden, Boğaçayı bölgesine kadar olan 6,5 kilometrelik alana görev yapıyor. Her 200 metrede bir kurulan 34 kulede hizmet veriyoruz. Vatandaşların kıyıda ve denizde can güvenliğini sağlamak için gözlerimiz bir an olsun denizden ayırmıyoruz. Dalga arttığında sarı bayraklarımızı çekiyor. Megafonlarla vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Mümkün olduğunca çocuklara daha çok dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KULELERDE CANKURTARAN SAYISI ARTIRILIYOR

Cankurtaran Ozan Karabacak ise yaz dönemi nedeniyle boğulma vakalarına karşı vatandaşları sıklıkla uyardıklarını söyledi. Karabacak, “Yoğun bir bayram dönemini geride bıraktık. İnsanların sağlıklı bir şekilde denize girebilmesi için tam kadro çalıştık. Çok şükür bir sorun yaşamadık. Genelge kapsamında tedbirlerimizi de sıkılaştırdık. Çok kalabalık olan kulelere iki cankurtaran koyuyoruz. Birinin dikkati dağıldığında diğerin tam konsantre görevi sürdürüyor. İnşallah bundan sonraki dönemleri de sorunsuz geçireceğiz” dedi.

Karabacak, mesleklerinin hayati önem taşıması nedeniyle büyük özen gerektirdiğine dikkati çekerek, “Oldukça zor bir mesleğimiz var. Pür dikkat denize giren insanları izliyoruz. İyi bir cankurtaranın yapması gereken iyi gözlemdir. Boğulma ihtimali olan insanı önceden sezebilirsek boğulma öncesi müdahale etme şansımız olabilir. Konsantre bir şekilde görevimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.