Önergeye rağmen kaçak yapı furyası

Konyaaltı Belediyesi’nin 73 vatandaşın hissedar olduğu semt spor alanı arazisinde bir inşaat firmasının kaçak yapı yapmasına müsaade ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Tüm şikayetlere ve önerge vermelerine rağmen kaçak yapıya hiçbir müdahalede bulunulmadığı öne süren AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, belediyenin kendilerini geçiştirdiğini ifade etti.

Faruk Çelik/Ahmet Arğıllı

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar’ın iddiasına göre Konyaaltı ilçesinde inşaat çalışmasına başlayan bir inşaat firması, alanın hemen karşısında belediye tarafından semt spor alanı olarak ayrılan 73 hisseli araziye satış ofisi kurdu. İnşaat çalışmalarının ardından kaldırılması beklenen satış ofisi, yapılar tamamlanmasına rağmen kaldırılmadı. Vatandaşların ve AK Parti ilçe yönetiminin tüm itirazlarına ve şikayetlerine rağmen belediye yetkilileri kaçak yapıyı görmezden geldi. AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, kaçak inşa edilen yapının hukuka uygun şekilde kaldırılması gerektiğini belirterek CHP’li belediyeyi göreve çağırdı.

İNŞAAT YAPIMI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Uncalı Mahallesi’nde oluşturulan kaçak yapıya daha önce AK Parti ilçe yönetimi olarak önerge yoluyla itirazda bulunduklarını anlattı. Konyaaltı Belediyesi’nin kendilerini geçiştirdiğini söyleyen Bayar, “Uncalı Mahallesi’nde toplam 7 bin metrekarelik bir alan içerisinde devasa bir yapı mevcut. Bu yapı belediyenin semt spor alanı olarak belirlediği bir alanda oluşturuldu. Alanda oluşturulan yapı firmanın hemen karşısında inşaat yapmaya başladığı yapı gerekçesiyle satış ofisi olarak kuruldu” diye konuştu.

73 VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR

İnşaatın tamamlanmasına rağmen yapının kaldırılmadığına dikkati çeken Bayar, “İnşaat bitti ancak yapı hala oradan kaldırılmadı. Çünkü oraya çelik konstrüksiyonlarla devasa bir yapı yaptılar. Biz bunları hepsini yakından takip ettik. Bu semt spor alanı tam 73 vatandaşımızın hissedar olduğu bir arsa. Maalesef Konyaaltı Belediyesi buna duyarsız kalıyor” ifadelerini kullandı.

NEDEN GÖZ YUMULUYOR?

Bayar, hissedar vatandaşların bu yapıya ilişkin itirazda da bulunduğunu belirterek, “Bir inşaat firmasına neye karşılık bu kadar göz yumuyor anlayamıyoruz. Vatandaş arsaya küçücük bir kulübe yapmaya çalışsa belediye anında müdahale ederken bu firmalara neden göz yumuluyor? Bunları sorgulamak lazım” dedi.

“NE ÖN BAHÇE NE ARKA BAHÇE KALDI”

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkan Yardımcısı Murat Sevinç ise 2019 seçimleriyle yönetime geçen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in güvenleri boşa çıkardığını söyledi. Sevinç, “Hep Muhittin Böcek’ten şikayet ederdik ama gelen gideni arattı. Şu an Konyaaltı zıvanadan çıkmış durumda. Konyaaltı Belediyesi yönetilemiyor. Konyaaltı’nda çılgın bir imar yolsuzluğu var. Ne ön bahçe, ne arka bahçe kaldı elimizde” şeklinde konuştu.

“KONYAALTI REZİL OLDU”

Sevinç bölgede yapılan kaçak yapıya tepki göstererek, şunları kaydetti:

“Vatandaşın tapulu arazisine inşaat firması bina yapıyor. Bunu tespit ediyoruz, söylüyoruz. Duymazdan geliniyor. Halkın hakkını korumakla görevli olmalarına rağmen bunu yapmıyorlar. Belediyenin çevresindeki birçok arazi de böyle işgal edilmiş durumda. Vatandaş arazi yönünde güvende değil. Konyaaltı, belediye yönetimiyle rezil oldu.”