ÖNDER KURNAZ’A JET HIZINDA CEVAP

Kepez Belediyesi tarafından eski Dokuma Fabrikası’nın arazisinde inşaatı devam eden Balık Pazarı projesi hakkında proje bitmeden ağır eleştirilerden bulunan CHP’li Kurnaz’ın açıklamalarına karşı AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bayraktar’dan jet cevap geldi. CHP’li Kurnaz’ın Balık Pazarı’nın köşesindeki caminin yıkıldığı ve yerine başka bir şey yapılacağı iddialarına cevap veren AK Partili Bayraktar, “İnşası daha tamamlanmamış bir projenin ticari olarak tutmadığını, caminin kaldırıldığını ve yerine başka bir şey yapılacağını nasıl uydurdunuz? Bay Kurnaz yıkıldı dediğiniz caminin imalatı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

FARUK ÇELİK - AHMET ARĞILLI

Kepez Belediyesi tarafından eski Dokuma Fabrikası arazisinde geçen yıl yapımına başlanan Balık Pazarı projesi hakkında dayanağı olmayan açıklamalar yapan ve projeyi eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’a AK Parti Antalya Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’dan jet hızından cevap geldi. CHP’li Kurnaz’ın projenin bir bölümündeki caminin yıkıldığı ve onun yerine başka bir şey yapılacağı iddialarına karşı açıklama yapan AK Partili Bayraktar, caminin sadece bir kısmının müteahhit firmanın projeyi hatalı uygulaması nedeniyle yıkıldığını söyleyerek cami projesinin kaldırılmasının söz bile olmadığı ifade etti.

‘KURNAZ’ AÇIKLAMALAR

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Kepez Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve yapımı devam eden Balık Pazarı projesi hakkında yaptığı açıklama ile tüm okları üzerine çevirdi. Dayanağı olmayan açıklamalar ile projeyi kötülemeye çalışan CHP’li Kurnaz, proje içerisindeki caminin ticari kaygı güdülerek yıkıldığını iddia etti. CHP’li Kurnaz, proje hakkında yaptığı dayanaksız açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“AKP’li Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye sesleniyoruz: Hadi kuldan, vatandaştan, Kepezlilerden utanmıyorsun da Allah’tan da mı korkmuyorsun? Yıllarca rakiplerinizi cami yıkmakla suçlayıp siyaset yaptınız. 80 yıl, 90 yıl önceye ilişkin yalanlar salladınız, halkı kandırdınız. Bu yalanlarınıza inananlar da oldu. Birçok insan o yılları görmediği, okumadığı, araştırmadığı için söylediklerinizi doğru zannetti. Fakat şimdi siz hepimizin gözü önünde bir camiyi ticari gerekçelerle yıkıyor, daha çok para kazanabileceğiniz başka bir yatırıma çevirmeye çalışıyorsunuz.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Cami ticari bir yatırım mıdır? Halkın kutsalı olan camiye para gözüyle bakmak, yeterince kar sağlamıyorsa yıkmak tam bir AKP icraatı. Halkın inancını sömürmek için temel atma törenleriyle, siyasi nutuklarla, şovlarla cami yap, cami gelir sağlamıyorsa gizlice yık. Ayıptır, günahtır, yazıktır…”

“BU KADAR YALANI SİZE KİM SÖYLETİYOR”

CHP’li Kurnaz’ın bu açıklamalarına karşı AK Parti Antalya Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar konu hakkında şeffaf açıklamalarda bulunarak, gerçekleri gün yüzüne çıkardı. AK Partili Bayraktar, “Bay Kurnazlığın önderliğini yapan siz her şeyi böyle mi anlıyorsunuz? Antalya’nın heyecanla beklediği bir proje olan Balık Pazarı hakkında bu kadar yalanı size kim söyletiyor? Boş kaldı dediğiniz restoranların tamamı şeffaf ihalelerle ve esnafımızın yoğun ilgisiyle kiraya verilmiş ve de çarşının inşası tamamlanmak üzeredir.  İnşası daha tamamlanmamış bir projenin ticari olarak tutmadığını, caminin kaldırıldığını ve yerine başka bir şey yapılacağını nasıl uydurdunuz? Bay Kurnaz yıkıldı dediğiniz caminin imalatı devam ediyor. Yıkılan kısım müteahhit firmanın projeyi hatalı uygulaması nedeniyle uyarılması sonucunda projeye uygun hale getirilmek üzere yapılan bir işlemdir. Cami projesi, projede aynen mevcuttur ve kaldırılması mümkün değildir.  Gidip sorsaydınız size belediyede anlatırlardı. Siz sormak yerine iftira siyasetini tercih ediyorsunuz. Bu da ancak sizin siyasetinize yakışır” dedi.

“CAMİ HASSASİYETİNİZİN GELİŞTİĞİNE SEVİNDİM”

AK Parti’nin dini değerlerine ne kadar bağlı olduğuna vurgu yaparak, “Yalan ve iftira siyaseti milletimizde karşılık bulmaz” diyerek CHP’li Kurnaz’ı sert bir dille eleştiren AK Partili Bayraktar, “Sizin partinizin camilerle ilgili sicilini aziz milletimiz çok iyi biliyor ve unutmaz.! Lakin Hakan Tütüncü başkanımızın yaptığı Antalya‘nın en güzel Çelebi Sultan Camii, Konyalılar Camii ve Dokuma Camii ihyası vesilesiyle sizin cami hassasiyetinizin geliştiğine sevindim. Bu hassasiyetiniz hazır gelişmişken ASAT’ın hemen yanında Ak Parti Belediyecilik anlayışı ile Menderes Türel başkanımızın başlattığı, CHP belediyesi sayesinde çivi çakılmayan camii de Sayın Muhittin başkana siz hatırlatıverin bir zahmet” diyerek sözlerini noktaladı.