‘ÖNCELİĞİMİZ, ŞEFFAFLIK YASASI’

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 112. yıl dönümü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi. Demir, “Şeffaflığı temin edecek ve yolsuzluklara engel olacak Şeffaflık Yasası'nı çıkarmak en öncelikli hedefimiz olacaktır” dedi

Basında sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümünü kutlamak adına basın çalışanlarına kahvaltı düzenleyen Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, Türk basınında sansürün kaldırılmasının önemine dikkati çekti. Toplantıda, basının baskı altında olmadığı bir düzen oluşturacaklarını belirten Başkan Demir, “Günümüzde sansürün kaldırılması olarak adlandırılan bu günde Gelecek Partisi olarak parti programımızda da belirtildiği gibi basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü benimsemiş demokratik bir toplumun temel ihtiyacıdır. Basının baskı altında olmadan, sansür ya da oto sansürün uygulanmadığı, gazetecilerin keyfi gözaltı ya da tutuklamalara ve yargılamalara maruz kalmadığı bir düzen inşa edeceğimizi belirtiyoruz. Çağdaş bir medyanın bağımsız ve özgür olabilmesinin önemli unsurlarından birisinin de şeffaf bir finansman, sahiplik ve yönetim olduğunu ön görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YASAL DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ’

Çağdaş bir şeffaflık düzeyine ulaşılması için çalışacaklarını vurgulayan Başkan Beytullah Demir, “Medya sahipliğinde finansal şeffaflığın sağlanması için gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız. Özgür ve bağımsız basın, her tür sorunun serbestçe tartışılıp sağlıklı çözümlere ulaşılmasını sağlamanın yanı sıra karar organlarının keyfiliğe yönelmelerini önleyerek bu organların hukukun sınırları içinde hareket etmelerini de teşvik eder. Partimiz, basta hükümet olmak üzere, kamu adına karar alan bütün kişi ve kurumlar, siyasi partiler, odalar, sendikalar, basın kuruluşları ve STK'ların evrensel standartlarda çağdaş bir şeffaflık düzeyine ulaşması için azami gayret sarf edecektir. Bu bağlamda şeffaflığı temin edecek ve yolsuzluklara engel olacak Şeffaflık Yasası'nı çıkarmak en öncelikli hedefimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

FATMA ARSLAN