ÖNCE MERİH ŞİMDİ ERENCAN!

Eyüpspor'dan devre arasında Alanyaspor'a gelen ve çıktığı ilk maçında gol sevinci yaşayan Erencan Yardımcı, futbol kamuoyunun gündemine yerleşti. Galatasaray'dan Eyüpspor'a transferi olay olan 20 yaşındaki golcünün Eyüpspor'a gelmesinde katkısı olan dönemin Sportif Direktörü Çağrı Arslan, genç futbolcunun Merih Demiral gibi bir çıkış yakalayacağını iddia etti.

Sadık Çetin Sadak

Kayserispor'u deplasmanda mağlup eden Alanyaspor'da devre arası transferlerinden Erencan Yardımcı, galibiyeti getiren gole imzasını koyarken, bir anda spor kamuoyunun da gündemine oturdu. Alanyaspor'un Eyüpspor'dan satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattığı Erencan Yardımcı, ilk Süper Lig maçında gol sevinci yaşadı. 73. dakikada girdiği karşılaşmanın 83. dakikasında takımına galibiyeti getiren gole imzasını koyan 20 yaşındaki futbolcu, şans bulduğu ilk Süper Lig maçından geçer not aldı.

"FARIOLI ÇOK GÜVENİYOR"

Maçın ardından mutluluğunu paylaşan golcü futbolcu, Teknik Direktör Francesco Farioli'nin kendisine büyük desteğinin olduğunu ifade ederken, "Farioli Hocam bana çok güveniyor. Fatih Karagümrük zamanından beri beni istiyor. Alanyaspor'a nasip oldu, böylesi hayırlısıymış. İnşallah, böyle devam ederim" ifadelerini kullandı.

MERİH DEMİRAL HATASINA BENZETTİ

Lider Haber'de ekranlara gelen Kale Çizgisi'nin yorumcusu Çağrı Arslan, genç futbolcu için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon Eyüpspor'da sportif direktörlük görevini üstlendiği dönemde Galatasaray'dan transfer edilen Erencan Yardımcı ile ilgili olarak övgü dolu sözler kullanan Arslan, "Galatasaray'ın Erencan Yardımcı'yı göndermesini, Fenerbahçe'nin Merih Demiral hatasına benzetiyorum. Merih Demiral gibi Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyebilecek bir futbolcu. O dönemde 4.2 milyon TL'ye Eyüpspor'a transfer ettik. Transferle ilgili farklı yorumlar yapanlar oldu ama kesinlikle o dönemde ucuza yapılan bir transferdi" diye konuştu.

ALANYASPOR'DA ZİRVE YAPTI

Juventus'tan kiralık olarak Atalanta formasını giyen Merih Demiral, Alanyaspor'da dikkatleri üzerine çekmiş ve önce A Milli Takım, sonra da Serie A'nın yolunu tutmuştu. 2017 yılında Fenerbahçe'den Portekiz'in Alcanenense takımına transfer olan ve sırasıyla Sporting Lizbon, Alanyaspor, Sassuolo, Juventus ve Atalanta formalarını terleyen Merih Demiral, Turuncu-Yeşillilere 8 milyon Euro bonservis getirisi sağladı.